Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Slučaj švicarac

Zdravko Marić: Treba vidjeti je li moguće kroz dogovor izbjeći nepotrebne troškove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada još uvijek nije uputila odgovore Europskoj komisiji s obrazloženjima vezanim uz konverziju kredita u švicarskim francima.

Dok tehnički ministar financija Zdravko Marić traži rješenje za banke koje prijete tužbom koja bi državu mogla stajati 8 milijardi kuna, iz Mosta poručuju da će štititi interese Hrvatske kao što su to činili u slučaju INE. Božo Petrov sastao se s predstavnicima udruge Franak i podržao njihove prijedloge o mogućim rješenjima ovog problema.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uoči odlučivanja na Ustavnom sudu Udruga Franak nakon Marićeve objave o dogovoru s bankama: "Što je država dala bankama, imamo li razloga za zabrinutost?" Slika nije dostupna Slučaj švicarac Goran Aleksić o najavi nadzora u RBA-u: "Vujčić i ostali u HNB-u odavno znaju da banke krše hrvatske zakone"

''Generalno treba svakako pokušati i vidjeti je li moguće kroz razgovore i dogovor izbjeći nepotrebne sudske, arbitražne i ostale troškove, kamate i slično. Ali to je sve stvar koju ćemo vidjeti u danima koji slijede'', rekao je Marić.

''Vezano za arbitražu u Washingtonu je da Vlada ne dopusti nikakvo nametanje nadležnosti tog suda, odnosno da negira nadležnost i forsira postupak pred Europskom komisijom odnosno pred europskim sudom'', kaže Denis Smajo iz udruge Franak.

Odgovarajući na pitanje vidi li taj problem kao 'novu Inu', kako na njega gledaju u Mostu, Marić je kazao da takve tužbe uvijek imaju dalekosežne konotacije.

"Čim smo na nekom međunarodnom sudu to ima neke svoje dalekosežne konotacije, ne samo financijske nego i reputacijske i ostale. I dalje mislim da je moguće pronaći određeno rješenje bez toga, ali dozvolite da vidimo kroz te razgovore hoćemo li biti uspješni", rekao je. Ujedno je najavio da će odgovor hrvatske Vlade Europskoj komisiji na istu temu biti poslan do kraja ovog tjedna, odnosno i mjeseca, kao što je i bilo najavljivano.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene