Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekordna potrošnja struje

Velike vrućine zadaju glavobolju svima, ali ovim majstorima - posebno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najviše električne energije ovih se dana troši u Zagrebu i diljem obale.

Zbog velikih vrućina obaraju se i rekordi u potrošnji struje. Građani posljednja dva dana pojačano pale rashladne uređaje, pa serviseri klima od jutra - ne staju poslom.

Pročitajte i ovo Namjestite klima-uređaj na pravu temperaturu Veći računi Smanjite račune za struju i ne ponavljajte kobnu grešku koju mnogi rade pri korištenju klime: ''Onda troši luđački!'' PR ISTRAŽIVANJA POKAZUJU Temperatura u uredu utječe na produktivnost i koncentraciju

Hladnjaci dodatno hlade, klime dodatno rade, pa se i potrošnja električne energije bliži rekordima. Sve se pomno prati u hrvatskom operatoru prijenosnog sustava, a još više struje građani će trošiti tijekom srpnja i kolovoza.

„Klima uređaji u Hrvatskoj rade punim intenzitetom. U Hrvatskoj ovih dana potrošnja električne energije iznosi oko 2.325 megavata što odgovara istovremenom radu 2,3 milijuna klima uređaja. Najviše električne energije troši se u Zagrebu te duž Jadranske obale. Zbog sezone brojni restorani i kafići moraju imati upaljene klima uređaje cijeli dan. Hrvati klime najviše vole paliti u 13 i 19 sati“, izvijestio je reporter Nove TV Ivan Forjan.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene