Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mirno okupljanje

Zbog ubojstva osječke studentice traži se ostavka ministra i šefa policije: "Besramne laži nazvali su nespretnom komunikacijom"

Aktualno Galerija Mirno okupljanje povodom ubojstva studentice Mihaele Berak - 1 Mirno okupljanje povodom ubojstva studentice Mihaele Berak - 1 Foto: Borna Jaksic / PIXSELL Mirno okupljanje povodom ubojstva studentice Mihaele Berak - 2 Mirno okupljanje povodom ubojstva studentice Mihaele Berak - 2 Foto: Borna Jaksic / PIXSELL Mirno okupljanje povodom ubojstva studentice Mihaele Berak - 3 Mirno okupljanje povodom ubojstva studentice Mihaele Berak - 3 Foto: Borna Jaksic / PIXSELL +0 Mirno okupljanje povodom ubojstva studentice Mihaele Berak - 4 Galerija 1/4 >>
Zbog ubojstva Mihaele Berak na prosvjedu u Osijeku su zatražene ostavke ministra i načelnika policije.

S mirnog okupljanja građanki i građana Osijeka u subotu, zbog nedavnog ubojstva 21-godišnje Mihaele Berak, zatražene su ostavke ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i načelnika osječke policije Ladislava Becea te isprika policije obitelji i građanima zbog izrečenih laži.

"Hoćemo znati u kojoj je fazi istraga, da se obrate osječkoj javnosti, da preuzmu odgovornost za osjećaj nesigurnosti kojega su stvorili među građanima. Tražimo ostavke svih odgovornih za laži i zataškavanje, tražimo ostavke načelnika i ministra, i da na njihovo mjesto dođu časni i pošteni ljudi koji će služiti svom narodu, a ne politici", izjavila je Maja Celing Celić na prosvjedu na Trgu Slobode u ime organizatora građanske inicijative "Kava za ženska prava".

Pročitajte i ovo Požar u Osijeku pod kontrolom - 11 Nakon strašnog požara Na istoku Hrvatske proglašeno stanje velike nesreće: Župan otkrio da je skladište plastike postojalo i - pod zemljom

Za ubojstvo studentice Mihaele Berak 20. rujna tužiteljstvo tereti 27-godišnjeg policajca, koji je u pritvoru. Celing Celić je kazala da su, nakon što je javnost saznala za ubojstvo, iz policije uslijedile laži jedna za drugom.

"Samoubojstvo je najgnjusnija od svih, sigurnosni metak, čišćenje pištolja i na kraju, posljednje što je načelnik osječke policije Ladislav Bece rekao na sjednici Gradskog vijeća prije osam dana bilo je: 'Prema onome što smo mi zaključili, on se malo hvalio i pokazivao novu futrolu. Vadio je pištolj, vadio je streljivo, vraćao, repetirao i u jednome trenutku, najvjerojatnije zbog lošeg baratanja oružjem, došlo je do opaljenja i streljivo je pogodilo mladu djevojku'", podsjetila je Celing Celić, napominjući da su besramne laži nazvali "nespretnom komunikacijom".

Rekla je da su se mnogi bojali doći prosvjedovati zbog moguće odmazde te dodala da će građanska inicijativa nastaviti s ovakvim akcijama sve dok ne dođu do istine.

Pročitajte i ovo Napad na djelatnike Hitne pomoći - 3 Optužen za kazneno djelo Pokušao ući u vozilo hitne pomoći pa napao vozača: Policija objavila za što ga sumnjiči

Student s osječkog Pravnog fakulteta Karlo Rašić rekao je da su došli izraziti nezadovoljstvo postupanjem policije nakon ubojstva njihove kolegice Mihaele.

"Policija je to okarakterizirala kao ubojstvo iz nehaja, što definitivno nije a to se može vidjeti iz niza činjenica koje su izvedene kasnije", kazao je Rašić. Dodao je da policija nikada nije opovrgnula da se ne radi o ubojstvu iz nehaja već da i dalje stoje iza te tvrdnje i svog službenog izvještaja.

Gradska vijećnica Katarina Kruhonja poručila je pak policiji da "moraju skinuti prljave cipele ispred vrata, ispričati se i napraviti istragu kako bi s građanima Osijeka nastavili graditi narušeno povjerenje.“

"Nitko nije zaslužio danas da živi u nasilju, da bude ubijen kao što je bila Mihaela i nitko nije zaslužio policiju i grad koji o tome šute", kazala je Kruhonja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene