Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Ivo Josipović pozvao je danas građane da izađu na referendum i glasuju za ulazak Hrvatske u EU, ocijenivši da bi bilo neodgovorno ispustiti tu mogućnost zbog naraštaja koji dolaze.


'Naravno, legitimno je biti i protiv toga, ali mislim da su prednosti koje Hrvatska stječe ulaskom u EU iznimno velike', rekao je Josipović novinarima u Podrutama nakon komemoracije petorici promatrača Europske zajednice koji su tamo poginuli prije 20 godina.

Josipović je kazao da EU nije ni pakao ni raj.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija - 2 Stožer objavio najnovije podatke: Opet raste broj novozaraženih, preminulo 12 osoba Informer: Uvođenje Eura - 2 U završnoj smo fazi: Stručnjak otkriva kad bi Hrvatska mogla kunu zamijeniti eurom, kao i kakvu bi prednost mogli ostvariti građani

'Neki misle da je pakao i žele agitirati protiv, dok neki možda i pretjeruju u očekivanjima od EU-a', dodao je.

>>Kampanja za EU započela žestokom polemikom na Vladinom Facebooku!

>>HSP traži emitiranje: Ovo su spotovi protiv ulaska Hrvatske u EU

Naglasio je da je EU velika mogućnost i da samo o nama ovisi hoćemo li je iskoristiti. 'Bilo bi neodgovorno ispustiti tu mogućnost zbog naraštaja koje dolazi', kazao je Josipović još jednom pozvavši građane da glasuju za ulazak Hrvatske u EU.

Upitan kako komentira pad potpore građana ulasku Hrvatske u EU Josipović je odgovorio kako misli da je 'više-manje riječ o statističkoj pogrešci' i da je potpora vrlo stabilna.

'Osobno očekujem uspjeh referenduma', rekao je predsjednik, dodavši da ne strahuje za njegov uspjeh.

>>Ovim spotovima vas žele nagovoriti da zaokružite 'ZA'

Na upit kakvu suradnju očekuje s novom vladom Josipović je rekao da očekuje najbolju moguću suradnju i kako vjeruje da će se ona i ostvariti. (Hina)