Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahtijevaju odgodu referenduma

HSP traži emitiranje: Ovo su spotovi protiv ulaska Hrvatske u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb pozvao je javne i komercijalne medije da pod jednakim uvjetima i uz jednaku minutažu omoguće prikazivanje i onih spotova kojima se iskazuje protivljenje ulasku Hrvatske u Europsku uniju.

Srb je na današnjoj konferenciji za novinare o početku kampanje za referendum o pristupanju Hrvatske u EU kazao kako spotovi o Uniji koji se prikazuju na televiziji 'izgledaju kao da ih je snimila Hrvatska turistička zajednica kako bi promovirala hrvatski turizam', a ne pokazuju stvarnu problematiku ulaska Hrvatske u EU.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neutemeljen DIP odbio prigovor HČSP-a Slika nije dostupna Najveći eurofili Pogledajte gdje se glasovalo 100% ZA Europsku Uniju!

>>Euroskeptici počeli slati anti EU SMS-ove

'To su simpatični spotovi, ali ne sadrže bitnu poruku zašto bi Hrvatska trebala ući u EU', izjavio je Srb.

Trenutno stanje u Uniji, kako ga vidi HSP, Srb je prikazao putem spotova protiv ulaska u EU koji su pobijedili na stranačkom natječaju 'EU - NE', a u kojima se pokazuju prosvjedi i neredi u nekim članicama Unije zbog nezadovoljstva građana stanjem u EU.

Vlada je na promoviranje ulaska Hrvatske u EU izdvojila 4,8 milijuna kuna, napomenuo je predsjednik HSP-a dodavši kako je i njegova stranka od vlade tražila ravnomjerno financiranje i njihovih spotova kojima bi hrvatskim građanima ukazali na probleme u Uniji, ali se vlada, kako je rekao, do sada izjašnjavala da neće osigurati dodatna sredstva onima koji promoviraju drukčiji stav.

Srb je naglasio da Europski parlament (EP) 'za razliku od hrvatske vlade dopušta i stavove protiv EU' dodavši kako je EP financirao HSP-ove letke 'Želite li da Hrvatska završi kao Grčka?' koje će stranka dijeliti diljem Hrvatske.

HSP je protiv ulaska u EU iz političkih, povijesnih i ekonomskih razloga, pojasnio je Srb. 'Hrvatska nema dobra povijesna iskustva s ulascima u nadnacionalne državne saveze', kazao je te istaknuo i upozorenja 'prijatelja iz EU da Hrvatska ulaskom u EU neće moći ostvariti gospodarski napredak kakav se predstavlja'.

'90 posto Hrvata smatra da nije dobro informirano'

Smatra da datum održavanja referenduma nije prikladan te da bi se trebao odgoditi za kraj veljače kako bi građani bili 'objektivno i istinito informirani' jer bi se u protivnom, smatra, moglo zaključiti da je "rezultat referenduma nametnut, oktroiran te ne predstavlja stvarno raspoloženje hrvatskih državljana".

'Ne možemo zanemariti činjenicu da preko 90 posto hrvatskih državljana smatra da nije dobro informirano o problematici ulaska Hrvatske u EU', kazao je Srb.

>> Ovakve letke očekujte u svojim poštanskim sandučićima

Na upit novinara zašto HSP nije sudjelovao na jučerašnjoj konferenciji za novinare skupine stranaka, udruga i istaknutih pojedinaca okupljenih u 'Vijeće za Hrvatsku - ne u EU', Srb je odgovorio kako o tom događaju nisu bili informirani te naglasio da je HSP 'najrelevantnija politička opcija' koja se protivi ulasku u Uniju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene