Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za ili protiv

Kampanja za EU započela žestokom polemikom na Vladinom Facebooku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Referendum o ulasku Hrvatske u Europsku uniju u javnosti je izazvala popriličnu polemiku koja se 'prelila' i na Facebook stranicu Vlade RH.

Naime, Vlada RH na svojim je Facebook stranicama također započela kampanju za ulazak u EU.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Slika nije dostupna Neutemeljen DIP odbio prigovor HČSP-a

Raznim objavama, statusima i člancima Vlada građanima nastoji objasniti pogodnosti koje Republika Hrvatska može ostvariti ulaskom u Europsku uniju, no dio posjetitelja vrlo glasno negoduje što se na stranicama Vlade na toj društvenoj mreži ne raspravlja i o eventualnim negativnim stranama ulaska RH u EU, već samo o prednostima članstva.

Ministrica vanjskih i europskih poslova prof. dr. sc. Vesna Pusić na pitanje, je li vrijeme za raspravu o pristupu EU prekratko, budući da je ona na dužnosti tek desetak dana, a referendum o pristupu je zakazan za 22. siječnja, ranije je već ustvrdila da rasprava ne počinje tek sada, nego da traje već deset godina.

Intenzivno se raspravljalo o pojedinim područjima poput brodogradnje, ribolova, poljoprivrede, zaštite potrošača, u prošlome sazivu Sabora donešeno je 300 zakona i saborske je rasprave prenosila televizija, pojasnila je.

Sada treba obraditi informacije i učiniti ih dostupnima javnosti, rekla je Pusić novinaru FAZ-a.

Istovremeno, euroskeptici su započeli sa svojom anti-EU kampanjom i to slanjem SMS-ova protiv ulaska Hrvatske u Uniju. Poruka glasi: 'EU: Da ili Ne? Jesu li vam rekli SVE? ZA EU kako glasati možete Ako pravu istinu ne poznate? Kada na svoju djecu mislite Za nas i njih recite - NE! Šalji dalje.'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene