Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moguće poplave

Zbog kiše ponovno raste razina Like i Novčice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Voda je poplavila ceste prema Donjem Kosinju, Rudinki i Bakovcu.

Kiša koja ponovno od jutros pada u Lici i dalje povećava razinu rijeka Like i Novčice pa je trenutačni dotok u akumulacijsko jezero Kruščicu u Kosinju 220 kubičnih metara u sekundi. Višak vode u akumulaciji, popunjenoj više od 91 posto, prelijeva se nizvodno od brane. Otežana je opskrba stanovništva, a jedina veza s naseljima na tom području, prometno odsječenom od općinskog središta Perušića već deset dana, jesu čamci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna REVITALIZACIJA LIKE Plenković o delimitiranju porodiljnih naknada: ''Sve što ulažemo u ceste i poljoprivredu ima manje smisla ako nas ima manje'' Slika nije dostupna Obrane od poplava Porast vodostaja rijeka zbog obilnih oborina i topljenja snijega na Velebitu

U službi 112 u Gospiću nema dojava o ugroženim obiteljskim kućama, a na tom području i dalje vrijede redovite mjere obrane od poplava. Meteorolozi najavljuju prestanak oborina tek početkom sljedećeg tjedna, kada se na poplavljenom području mogu očekivati povoljnije vremenske prilike. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene