Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio USKOK

Zbog davanja mita: Podignuta optužnica protiv Franje Lucića (HDZ)

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podignuta je optužnica protiv Franje Lucića (HDZ).

USKOK je podigao optužnicu protiv HDZ-ova saborskog zastupnika Franje Lucića, priopćili su na svojim stranicama.

Pročitajte i ovo Ivan Penava tko će dobiti koji resor? Penava u 11 sati ima presicu, je li već pao dogovor? Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv hrvatskog državljanina F. L. (1958.) zbog počinjenja kaznenog djela davanja mita.

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je, 26. srpnja 2017., u Požegi, novinaru koji je prikupljao informacije o poslovnim i financijskim transakcijama njega kao zastupnika u Hrvatskom saboru i njegovih trgovačkih društava, ponudio novčanu nagradu da ne piše novinarski članak na temelju informacija koje je prikupio, jer bi mu isti štetio kao zastupniku u Hrvatskom saboru i kao poduzetniku.

Okrivljenik je novinaru rekao da će mu za ne pisanje teksta platiti tri puta više od naknade koju će dobiti od medijske kuće za koju piše i da novac nije u pitanju, a sve u cilju da prikupljene informacije o njemu i njegovim trgovačkim društvima ne bi bile javno objavljene", stoji u priopćenju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene