Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rješenje o provođenju istrage protiv HDZ-ova Franje Lucića postalo je pravomoćno. Podsjetimo, novinar Drago Hedl tvrdi da ga je Lucić pokušao podmititi da ne bi objavio tekst o njegovim sumnjivim poslovima.


Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Osijeku prihvatilo je žalbu USKOK-a i preinačilo odluku suca istrage, čime je rješenje o provođenju istrage protiv Franje Lucića (HDZ) postalo pravomoćno.

Vezani članci Franjo Lucić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Nije potvrđena optužnica protiv Franje Lucića, transkript razgovora s Hedlom – nezakonit dokaz Franjo Lucić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Sud će ponovno odlučivati o potvrđivanju optužnice protiv HDZ-ova zastupnika Lucića

Podsjetimo, Telegramov novinar Drago Hedl tvrdi da ga je saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić pokušao podmititi da ne bi objavio tekst o njegovim sumnjivim poslovima.

Nakon što je sve izašlo u javnost, Lucić je podnio ostavku na sve političke dužnosti u HDZ-u, na mjesto predsjednika Županijskoga odbora Požeško-slavnoske županije, člana Nacionalnoga vijeća i Središnjeg odbora stranke, ali ne i na dužnost zastupnika u Saboru.

Pokušaj mita dogodio se, tvrdi novinar Telegrama Drago Hedl, tijekom jednog od njihovih telefonskih razgovora koje je novinar i snimao. Franjo Lucić tvrdi pak da nije imao razloga imao podmićivati Hedla, jer je ionako već i ranije, u više navrata s istim tvrdnjama, pisao o njegovim poslovima.