Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Razgovarali su s njim"

Todorić nakon saslušanja financijskog vještaka poručio: "DORH ga i danas plaća i prije ga je plaćao"

Aktualno Galerija Ivica Todorić - 2 Ivica Todorić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ivica Todorić - 1 Ivica Todorić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivica Todorić - 3 Ivica Todorić - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivica Todorić - 4 Galerija 1/4 >>
Završeno je saslušanje financijskog vještaka Ismeta Kamala u aferi "veliki Agrokor".

Obrana prvookrivljenog Ivice Todorića tvrdi da je vještački nalaz Ismeta Kamala, koji je državu stajao 8,6 milijuna kuna, nezakonit, jer su ga umjesto poljskog KPMG-a izradili hrvatski vještaci koji su u sukobu interesa jer su radili za Agrokor u vrijeme izvanredne uprave. Zatražili su izuzeće tog izvještaja kao ne-zakonitog dokaza, a Todorić priprema nove kaznene prijave.

Pročitajte i ovo Ivica Todorić mora naći novog vještaka Državno odvjetništvo dobilo rok u kojem mora dopuniti optužnicu u slučaju Agrokor Ivica Todorić - 2 Preokret Vrhovni sud odbio zahtjev DORH-a u slučaju Agrokor: Vještačenje ostaje zakonit dokaz

"On je opet nama dao informaciju da su ljudi iz DORH-a njega dva puta zvali na sastanak pa su s njim razgovarali i pripremali ga vjerojatno. DORH ga i danas plaća i prije  ga je plaćao, a ustvari svjedok je", rekao je Todorić. 

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda donijet će u srijedu, 29. ožujka odluku je li financijsko vještačenje Ismeta Kamala zakonit ili nezakonit dokaz, nakon čega bi trebala uslijediti i odluka o osnovanosti optužnice u slučaju "veliki Agrokor", doznaje se na sudu.

Nakon odluke optužnog vijeća o zakonitosti vještačenja financijskog vještaka Ismeta Kamala, nezadovoljna strana ima pravo žalbe Visokom kaznenom sudu, koji je već jednom prihvatio žalbe obrane i vratio Županijskom sudu to vještačenje na kojem se temelji optužnica za izvlačenje 1,2 milijarde kuna iz koncerna Agrokor.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene