Vera Begić je nesreću skrivila vozeći pod utjecajem alkohola u suprotnome smjeru. U sudaru je na mjestu poginuo vozač automobila na koji je Begić naletjela, a njegova supruga i dijete prošli su s lakšim ozljedama.

Galerija


Na Županijskom sudu u Puli u srijedu bi trebala biti izrečena presuda bivšoj pročelnici za sport Grada Rijeke Veri Begić za prometnu nesreću koja se dogodila na Istarskom ipsilonu 15. kolovoza lani.

Vezani članci Policija, ilustracija Teška nesreća kod Skradina: Sudarila se dva automobila, vozač jednog zadobio ozljede opasne po život Branislav Smiljanić i Sena Krupić Udovica osječkog glumca kojeg je usmrtio mladić: "Zahtjev za smanjenje kazne pokazuje da on ne razumije kakvo je zlo učinio"

Begić je nesreću skrivila vozeći pod utjecajem alkohola u suprotnome smjeru. U sudaru je na mjestu poginuo vozač automobila na koji je Begić naletjela, a njegova supruga i dijete prošli su s lakšim ozljedama.

Sutkinja Gabrijela Marčeta Ferić tijekom suđenja pročitala je izjave niza svjedoka te su pregledane videosnimke nadzornih kamera. Iako se na snimkama vidi kako Begić vozi u suprotnom smjeru, sam trenutak sudara nije zabilježen.

Na suđenju su objavljeni i zastrašujući detalji nesreće. Begić je nakon nesreće, kako se navodi, izišla iz automobila, ogrebena i krvava, i došla do vozila s kojim se sudarila i u kojem je vozač još davao znakove života. Njegova supruga i dijete bili su ozlijeđeni, Begić se, po navodima sa suđenja, potom vratila u svoj automobil, a u međuvremenu su stali ostali vozači, pozvali hitnu i krenuli pomoći unesrećenima, piše Glas Istre.

Begić je za to vrijeme sjela na stražnje sjedište svog automobila, a kad su na mjesto događaja došli vatrogasci, jedan od njih pitao ju je za vozača. Ona mu je, vjerojatno u stanju šoka, kazala: "Ja sam vlasnica automobila, ali nisam vozila", što je potom ponovila i drugom vatrogascu.

Sutkinja je pročitala i mišljenje vještaka o brzini kretanja vozila u trenutku sudara, u kojem je navedeno da je Begić vozila oko 95 na sat. Vera Begić priznala je krivnju za nesreću.