Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U SRIJEDU PRESUDA

Zastrašujući detalji sa suđenja bivšoj riječkoj pročelnici: Nakon sudara krvava je sjela na stražnje sjedalo i rekla – "Nisam ja vozila"

Pročelnica skrivila nesreću (Foto: Glas Istre) - 6
Pročelnica skrivila nesreću (Foto: Glas Istre) - 6 Glas Istre
Aktualno Galerija Pročelnica skrivila nesreću (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Pročelnica skrivila nesreću (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vera Begić Blečić (Foto: Dnevnik.hr) Vera Begić Blečić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Pročelnica skrivila nesreću (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Pročelnica skrivila nesreću (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr +0 Pročelnica skrivila nesreću (Foto: Glas Istre) - 6 Galerija 1/4 >>
Vera Begić je nesreću skrivila vozeći pod utjecajem alkohola u suprotnome smjeru. U sudaru je na mjestu poginuo vozač automobila na koji je Begić naletjela, a njegova supruga i dijete prošli su s lakšim ozljedama.

Na Županijskom sudu u Puli u srijedu bi trebala biti izrečena presuda bivšoj pročelnici za sport Grada Rijeke Veri Begić za prometnu nesreću koja se dogodila na Istarskom ipsilonu 15. kolovoza lani.

Pročitajte i ovo Suđenje zbog ubojstva Tomislava Sablje - 4 Nepravomoćna presuda Oslobođeni za ubojstvo Sablje: Ukida im se istražni zatvor Ivan Rimac Ne smije iz zemlje Ivanu Rimcu oduzete putovnice, a njegova obrana tvrdi: "To je u zastari"

Begić je nesreću skrivila vozeći pod utjecajem alkohola u suprotnome smjeru. U sudaru je na mjestu poginuo vozač automobila na koji je Begić naletjela, a njegova supruga i dijete prošli su s lakšim ozljedama.

Sutkinja Gabrijela Marčeta Ferić tijekom suđenja pročitala je izjave niza svjedoka te su pregledane videosnimke nadzornih kamera. Iako se na snimkama vidi kako Begić vozi u suprotnom smjeru, sam trenutak sudara nije zabilježen.

Na suđenju su objavljeni i zastrašujući detalji nesreće. Begić je nakon nesreće, kako se navodi, izišla iz automobila, ogrebena i krvava, i došla do vozila s kojim se sudarila i u kojem je vozač još davao znakove života. Njegova supruga i dijete bili su ozlijeđeni, Begić se, po navodima sa suđenja, potom vratila u svoj automobil, a u međuvremenu su stali ostali vozači, pozvali hitnu i krenuli pomoći unesrećenima, piše Glas Istre.

Begić je za to vrijeme sjela na stražnje sjedište svog automobila, a kad su na mjesto događaja došli vatrogasci, jedan od njih pitao ju je za vozača. Ona mu je, vjerojatno u stanju šoka, kazala: "Ja sam vlasnica automobila, ali nisam vozila", što je potom ponovila i drugom vatrogascu.

Sutkinja je pročitala i mišljenje vještaka o brzini kretanja vozila u trenutku sudara, u kojem je navedeno da je Begić vozila oko 95 na sat. Vera Begić priznala je krivnju za nesreću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene