Obavijesti Video Pretražite Navigacija
neosporivo od prvog dana

Bivša riječka pročelnica Vera Begić Blečić priznala krivnju za prometnu nesreću u kojoj je poginuo muškarac

Bivša riječka pročelnica Grada Rijeke za sport i tehničku kulturu u kolovozu prošle godine vozila je pijana u suprotnom smjeru i sudarila se s autom u kojem je bila obitelj iz Umaga. Otac je poginuo, a majka i kći su lakše ozlijeđene. To joj nije prva nesreća.

Danas je na Županijskom sudu u Puli održano pripremno ročište na kojem je bivša riječka pročelnica Grada Rijeke za sport i tehničku kulturu Vera Begić Blečić priznala krivnju za prometnu nesreću u kojoj je lani sredinom kolovoza smrtno stradao Igor Soldatić, a njegova supruga i kći lakše su ozlijeđene. Begić Blečić vozila je pijana, s 1,92 promila u krvi i u suprotnom smjeru kod mosta Mirna na Istarskom ipsilonu.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Gradilište - 1 Očevid u tijeku Na izgradnji autoceste u Baranji poginuo radnik: Sa strojem je skliznuo s povišenog terena i udario u tlo

"Priznala je krivnju po optužnici. To je bilo neosporivo od prvog dana", rekao nam je njezin odvjetnik Milenko Škrlec i dodao da suđenje počinje 22. listopada.

"Vera Begić priznala je optužnicu u cijelosti kako je navedena i spremna je snositi posljedice. Rasprava je zakazana za listopad i na njoj će sud provesti dokaze koje je državno odvjetništvo predložilo te donijeti presudu. Ovo je djelo koje je izvršeno za vrijeme trajanja blažeg zakona kada je maksimalna kazna zatvora za ovakvo djelo bila 12 godina. Minimum je tri godine. Dužnost je obrane da ističe olakotne okolnosti da kazna bude što manja", kazao je Šrlec nakon izlaska iz sudnice.

Suspendiranoj pročelnici ovo nije prva prometna nesreća pod utjecajem alkohola. Naime, prošle je godine usred bijela dana izazvala nesreću, a 2002. je sletjela je s ceste.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene