Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TELEFON IM NIJE PRESTAO ZVONITI

Zapovjednik vatrogasaca iz Kutine otkrio koliko je intervencija bilo tijekom dana: "Šteta će biti poprilična"

Aktualno Galerija Danijel Lipšanski, vatrogasni zapovjednik Danijel Lipšanski, vatrogasni zapovjednik Foto: DNEVNIK.hr Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Poplava u Kutini, ilustracija - 4 Poplava u Kutini, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Poplava u Kutini, ilustracija - 3 Poplava u Kutini, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Poplava u Kutini, ilustracija - 2 Galerija 1/6 >>
Katastrofalna poplava u Kutini. Nezapamćena količina kiše pala je u vrlo kratkom vremenu. Poplavljene su ulice, podrumi, škola, vrtić... Raspale su se i ceste.

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo javio je kako vatrogascima u Kutini telefon u utorak nije prestao zvoniti. Čorkalo je razgovarao s Danijelom Lipšanskim, vatrogasnim zapovjednikom postrojbe Kutina koji je kazao kako je tijekom dana bilo 64 intervencije na kojima su radili vatorgasci iz javne vatrogasne postrojbe i osam dobrovoljnih vatrogasnih društava.

"Uglavnom se radilo o ispumpavanjima potopljenih podruma, poslovnih objekata, objekata javne nabave i slično. Nakon što se to smirilo počeli smo čistiti prometnice kako bi se to vratilo u upotrebljivo stanje i kako bi se promet mogao odvijati na siguran način", kazao je Lipšanski.

"Šteta će biti poprilična", rekao je i dodao kako će biti procijenjena u narednim danima.

Ovo nije prvi put da se to događa u Kutini. "Vrijeme se očigledno mijenja, mi smo tu da interveniramo kada zatreba", rekao je i dodao kako ni odvodi, koji funkcioniraju, ne mogu progutati tu količinu kiše kada napada odjednom.

Pročitajte i ovo Nabujali potok u Kustošiji Obilne kiše poharale Hrvatsku Radnici spriječili da se prelije potok u Zagrebu: "Mogao je poplaviti kuće"

"Ne zna čovjek koga bi tužio"

"Jedna i druga garaža kompletno. Sve stvari koji su bile iznutra, također auto uništen. Do pola je bio pod vodom. Prije tri godine identična situacija. Ovdje je bio i bio je kompletno pod vodom", rekao je Hrvoje iz Kutine.

Odvodi nisu mogli progutati toliku količinu kiše.

"Otvorio sam jedan šaht, drugi šaht kanal tu, ali jednostavno ne stigne progutati", kaže Franjo.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Kutini veliko nevrijeme FOTO Nezapamćeno nevrijeme u Kutini: Poplavljeni škola, vrtić, dom - voda je dizala asfalt i šahtove

"Kanalizacija ne radi. Odvodi ne rade. Cestovne kanalizacije ne rade. Nama je išlo preko ceste u ove ljetne prostorije, garaže, šupe", rekao je Vlado.

Voda je dizala asfalt, ceste su se raspadale. Poplavljeni su - škola, vrtić, učenički dom, sud. Mještani kažu - svake godine isto.

"Uvijek kažu da su Hrvatske ceste krive jer se sve slijeva na cestu pa cesta postaje rijeka. Drugi kažu da su to komunale vode. Ping bong igraju se, nitko nije kriv, ne zna čovjek koga bi tužio", kaže Vlado.

Gradonačelnik kaže da će se problem riješiti izgradnjom umjetnog jezera.

"Mi očekujemo da bi početak gradnje takvog jezera bilo negdje sredinom sljedeće godine. To jezero će rasteretiti grad Kutinu", kazao je ranije za Dnevnik Nove TV Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine.

Svi su se primili posla, kad se zagrebe ispod mulja, znat će se prava šteta.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene