Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon neuspješnih pregovora

Zaposlenici vrtića najavili štrajk: "Naši zahtjevi su jasni..."

Aktualno Galerija Dječji vrtić - 1 Dječji vrtić - 1 Foto: Vijesti u 17 Dječji vrtić - 2 Dječji vrtić - 2 Foto: Vijesti u 17 Zaposlenici Dječjeg vrtića Tići Zaposlenici Dječjeg vrtića Tići Foto: Vijesti u 17 +0 Ingrid Čavić, potpredsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture Galerija 1/4 >>
Zaposlenici Dječjeg vrtića Tići u Vrsaru i Funtani najavili su štrajk.

Nezadovoljni plaćama, zaposlenici Dječjeg vrtića Tići u Vrsaru i Funtani najavljuju da će 6. svibnja u 8 sati početi sa štrajkom. S osnivačem su kolektivno pregovarali o plaćama, ali neuspješno.

Pročitajte i ovo Pilot "doma smo!" Piloti Rafalea nisu skrivali emocije: "Javljanje na hrvatskom, to je bilo jednostavno - glas malo zatitra"

No vrtić će i tijekom štrajka imati dežurstvo za svu djecu koju roditelji nemaju gdje ostaviti. Zaposlenici se nadaju da do štrajka ipak neće doći, izvijestio je Dnevnik Nove TV.

"Pozivamo odgovorne, poslodavce, osnivača, da smo otvoreni za razgovor i da nas pozovu i da se dogovorimo. Naši zahtjevi su jasni: poštivanje 51. članka Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju, a to je 1903 eura bruto. Sda trenutno odgojitelji imaju 1354 eura bruto", objasnila je Ingrid Čavić, potpredsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene