Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PUZ: Upozoravamo na propise

Zagrebački biciklisti: Policija nas vreba i naplaćuje 300 kn kazne!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije policijske zagrebačke policijske postaje s prometnim jedinicama počele su upozoravati bicikliste u Zagrebu na obavezno poštivanje prometnih propisa.

Iako neki biciklisti upozoravaju kako su zbog nepoštivanja prometnih pravila, primjerice zbog vožnje na nogostupima, zaradili 300 kuna kazni, iz PUZ-a ove navode oštro opovrgavaju. 'Cilj naših djelatnika na terenu jeste djelovati preventivno, a nikako kažnjavati sudionike u prometu. Ovih dana prometni policajci usmjereni su na upozoravanje biciklista o načinu ponašanja u prometu, što prije svega podrazumjeva prometovanje po bicilističkim stazama, a ne nogostupima', pojasnili su iz PUZ-a.

Pročitajte i ovo 750.000 prometnih prekršaja prošle godine Pokrovitelj Osiguraj.me 750.000 prometnih prekršaja prošle godine: Znate li kolike su kazne za najčešće? Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana

Policija je upozoravala bicikliste i na obveznu vožnju desnom stranom kolnika, u dijelovima Zagreba gdje nema nogostupa, po kojem je zabranjeno prometovanje te ujedno na taj način dovode u opasnost pješake.

Ujedno podsjećaju kako nikakve kazne za nošenje kacige ne mogu biti ispisane, jer osim za djecu do 16 godina,one nisu zakonom propisane. No, kao mjera dodatne sigurnosti u prometu uvijek su dobro došle.

Iz policije također navode kako će se i narednih dana provoditi preventivne mjere nadzora biciklista kao sudionika u prometu, čije se masovnije kretanje upravo očekuje s lijepim vremenom. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene