Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjedanje Vijećem EU

Evo što građani kažu o opsadnom stanju u Zagrebu: "Od toga imamo puno više koristi. Treba pretrpiti dan ili dva, to nije velika žrtva"

Sigurnost i prometni kaos u Zagrebu - 6
Sigurnost i prometni kaos u Zagrebu - 6 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Sigurnost i prometni kaos u Zagrebu - 6 Sigurnost i prometni kaos u Zagrebu - 6 Foto: DNEVNIK.hr Sigurnost i prometni kaos u Zagrebu - 10 Sigurnost i prometni kaos u Zagrebu - 10 Foto: DNEVNIK.hr Sigurnost i prometni kaos u Zagrebu - 4 Sigurnost i prometni kaos u Zagrebu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Sigurnost i prometni kaos u Zagrebu - 5 Sigurnost i prometni kaos u Zagrebu - 5 Foto: DNEVNIK.hr +3 Sigurnost i prometni kaos u Zagrebu - 7 Galerija 1/8 >>
Dolazak političara iz cijele Europske unije velik je sigurnosni zahvat za hrvatsku metropolu. Zbog njih su se zatvarale i prometnice, policije ima na svakom koraku, a građanima ne preostaje ništa drugo nego imati strpljenja.

Povjerenici Europske komisije u popodnevnim satima na trenutak su paralizirali promet u samom središtu Zagreba. Štićena kolona prošla je rutom od Međunarodne zračne luke prema centru grada. Promet onemogućen, ali ne zadugo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nova ideja Dijelimo Šengen, euro, Erasmus i zajedničko tržište: Europska komisija želi uvesti i europsku diplomu Barbara Štrbac i Željko Cvrtila - 1 Za Dnevnik Nove TV Stručnjak za sigurnost tvrdi: "Turudić je odmah trebao dobiti zaštitu, sada su na potezu SOA i policija"

"Od toga imamo puno više koristi, tako da, treba pretrpiti dan dva i malo modificirat rute kretanja. To nije velika žrtva koju ćemo dati", kaže Antonija iz Zagreba.

"Meni ne smeta gužva, ja sam i onako na biciklu", kaže Matej iz Zagreba.

Zbog visokih gostiju grad pod opsadom policije. "Mi pozivamo građane da poštuju upute policijskih službenika, na terenu, te se unaprijed zahvaljujemo na onoj našoj uobičajeno dobroj suradnji", poručila je Marija Goatti iz PU zagrebačke.

Na ulicama Zagreba danas je više od stotinu policajaca. Angažirani su i snajperisti, a šahtovi na glavnim prometnicama su zavareni.

U užem centru grada zabranjeno je i prometovanje dronovima, a trasa kojom prolaze štićene kolone detaljno je pregledana. Osim policije, angažirane su i tajne službe te specijalne jedinice.

"Na ključnim, dominantnim točkama zasigurno će biti snajperisti koji rade u parovima, i jedno je osmatranje kompletne trase, a drugo je otklanjanje neke prijetnje ako bi takve bile. Tu postoje rezervni interventni timovi koji onda organiziraju sitaciju da skreću trasu, da preusmjeravaju promet", kaže Željko Cvrtila, stručnjak za sigurnost.

Prostor oko Nacionalne i sveučilišne knjižnice od jutra kontrolira i policajac na četiri noge - Blue.

Studentima danas i sutra zabranjen ulaz.

"Mislio sam danas baš krenuti pripremati ispite, ali budem doma, ajmo reći da mi Europska komisija ne da da učim, ali imam drugih alternativa pa ću se snaći", kaže Luka iz Zagreba.

Gužve na potezu od Zračne luke, preko Avenije Većeslava Holjevca, do Vukovarske i Savske ulice mogu se očekivati i sutra. Zastoji su mogući i oko hotela u kojima će povjerenici biti smješteni.

"U petak je opet ujutro sastanak ovdje u NSK, nakon toga opet malo će se ići prema centru, neće biti tako velikih zastoja, ali se građani moraju spremiti da povremeno može biti zatvaranja prometa", upozorio je Gordan Markotić, koordinator predsjedanja Vijećem EU.

Strpite se još sutra, a onda će vikend.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene