Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za 400.000 školaraca

Zadnji je dan škole!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I sunce i ljetne temperature ispratile su učenike na praznike!

Od danas počinju praznici za oko 400.000 školaraca diljem Hrvatske. Osnovnoškolci i srednjoškolci sada će moći potpuno opušteno uživati u dolasku ljeta, a onda i ljetnim praznicima.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć, ilustracija Crni dan u Varaždinu Beba ozlijeđena u nesreći, a u drugom sudaru ozlijeđen dječak (12) Ilustracija konzumirali amfetamin Skandal u školi: Učenici se drogirali na nastavi, u školu upala policija i privela trojicu

Fotoreporteri su u Varaždinu zabilježili slavlje nekolicine učenika koji su se uz harmoniku oprostili od zadnjeg dana škole. Škola je u Varaždinu gotova za ukupno 14.891 osnovnoškolaca i 8.492 srednjoškolaca županije. Za ovogodišnju generaciju maturanata, koja broji 2.025 učenika, završilo je srednjoškolsko obrazovanje, dok 1.629 osmaša tek očekuju upisi u srednje škole.

Prema odluci Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta upisi u prvi upisni krug trajat će od 2. do 5. srpnja, a drugi krug od 9. do 11. srpnja. Jesenski upisni rok počinje 20. kolovoza i traje do 22. kolovoza. Ove godine u 1. razredu srednjih škola u Hrvatskoj ima mjesta za 55.790 učenika u 2.223 razredna odjela. Od toga, 53.474 mjesta je u javnim školama, javljaju iz varaždinske županije.

Varaždinskoj je županiji ove godine odobreno nekoliko novih programa pa će tako učenici moći birati i između nekih od ovih programa, eksperimentalni program Tehničke gimnazije u Elektrostrojarskoj školi Varaždin te eksperimentalni program Ekonomske i Turističke gimnazije u Gospodarskoj školi Varaždin, program dentalnog asistenta u Medicinskoj školi, arhitektonskog tehničara (program uz skupinu predmeta na stranom jeziku) u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi Varaždin, tehničara za logistiku i špediciju (dvojezična nastava) te automehatroničara - JMO u Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene