Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŽIVOTNA SNAGA

Zadar ima jedinu žensku Dragon Boat ekipu u Hrvatskoj! One razbijaju predrasude

Zadar ima jedinu žensku Dragon Boat ekipu u Hrvatskoj! Sport je to koji je izuzetno popularan u svijetu, potječe iz Kine, a isprobali su ga čak i princ William i Kate Middleton, i to na utrci u Kanadi gdje su se borili jedno protiv drugoga. Priču donosi Sanja Jurišić.

Tridesetak Zadranki, od kojih je većina preboljela rak dojke, već godinu dana zaveslajima kroči u nove životne pobjede.  Treniraju triput na tjedan. Većina ovih žena preboljela je rak dojke, neke i dvaput. Ali od života odustale nisu.

"Živiš od kontrole do kontrole i kad saznaš da je sve u redu, krene novi period u tvom životu i nastojiš ga maksimalno iskoristiti", rekla je Verica Tičina, članica Dragon Boat kluba iz Zadra. 

Ove "zmajke" kažu: razbijaju predrasude. Progovaraju naglas o bolesti i o ženskoj snazi.

Pročitajte i ovo Pink Life - 5 RAK DOJKE U Zagrebu održan sedmi Pink Fest: "Podržimo sve žene koje se bore s tom strašnom bolesti"

Pročitajte i ovo Liječnički pregled: Ilustracija - 1 Poražavajući podaci Žene na životno važan ultrazvuk čekaju i oko godine dana: "Stvarno treba imati veliku volju za život da pobijediš svu tu administraciju"

"Uvijek se od nje očekuje da kuha, da sprema, da dočekuje sve članove obitelji, da čuva unuke, sve je to razumijem i to je krasno, ali ipak, ta žena treba naći mali dio vremena za sebe jer ako je ona mentalni i fizički dobro, sve će drugo biti još bolje nego je", rekla je Dubravka Karlović Babić, predsjednica kluba.

Dubravka je u Zadar stigla iz Kanade, i lani tu osnovala prvi i jedini ženski Dragon boat klub u Hrvatskoj. Više pogledajte u prilogu. 

  

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene