Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U školu poslana inspekcija

Srednjoškolka koju je žigosao kolega: "Rekao mi je - sad imaš slovo U, sad se možeš hvaliti da si ustaša!"

Za žigosanje djevojke u zadarskoj školi osumnjičen 17-godišnjak (Foto: Dnevnik.hr)
Za žigosanje djevojke u zadarskoj školi osumnjičen 17-godišnjak (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Za žigosanje djevojke u zadarskoj školi osumnjičen 17-godišnjak (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Zadarska policija objavila je detalje incidenta tijekom kojeg je jedan učenik prvoga razreda srednje škole užarenim predmetom u obliku slova "U" opekao i doslovno žigosao jednu školsku kolegicu i jednoga kolegu. Učeniku zasad prijeti samo opomena pred isključenje iz škole.

"S tim zagrijanim upaljačem je meni prislonio u kožu dva puta. Nakon toga je rekao: 'Sad imaš slovo U, sad se možeš hvaliti da si ustaša. Nakon toga je zagrijavao još jedan upaljač i pritisnuo mog kolegu iz klupe. '", rekla je Violeta Shala, napadnuta učenica. 

Pročitajte i ovo Vlak zgazio ženu u Kaštel Sućurcu - 2 Kaštel Sućurac FOTO Užasna nesreća u Dalmaciji: Pješakinja poginula u naletu vlaka na pružnom prijelazu Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima

"Ma to su izmišljanja, to su insinuacije, to je samo vrh upaljača, to nema veze s tim znakom", govori ravnatelj škole, Jozo Dragić. 

Policija je priznala kako za incident nisu saznali od škole, već nakon objave u medijima.

"Riječ je o suradnji koja je malo izostala", kazao je voditelj Službe kriminalističke policije PU zadarske Bore Mršić 

"Trebao je odmah pozvati policiju i to riješti odmah", rekla je Violeta. 

"Ja sam tražio od učenika trebaju li liječničku pomoć, nisu htjeli ni liječničku pomoć ni policiju", pravda se ravnatelj. 

"Provodi se istraživanje u vezi s nanošenjem lakših tjelesnih ozljeda kod dvije maloljetne osobe. Policija je promptno reagirala, istraživanje je u tijeku. U obradu događaja pravovremeno su se uključile i stručne službe škole. Nakon utvrđivanja činjenica obavijestit ćemo centar za socijalnu skrb i nadležno državno odvjetništvo", kazao je Mršić.

Na pitanje može li se istraga proširiti i na eventualno poticanje mržnje s obzirom na to da je žigosana djevojka albanske nacionalnosti, iz policije poručuju kako će potvrditi radi li se o diskriminaciji po bilo kakvoj osnovi.

Obitelj je u istoj školi prije 4 godine doživjela slučaj fizičkog nastraja na stariju kćer. Prijetnje su, kažu, doživjeli i sinoć na društvenim mrežama.

Otac djevojke za DNEVNIK.hr kazao je kako je nakon što su o incidentu izvijestili mediji njegova kći primila prijetnje smrću koje su prijavljene policiji. 

"Da treba nju ubiti i takve stvari, da ne pričamo to sve", rekao je Adem Shala, otac djevojčice. 

Ravnatelj škole Jozo Dragić kazao je kako škola snosi dio krivice.

"Imamo profesore, to je bio blok sat, nažalost profesorica nije bila dovoljno pažljiva, to je i meni čudno. To je tek u fazi ispitivanja, zatražio sam od profesorice izvješće", kazao je Dragić.

Cijeli slučaj istražuju policija i prosvjetna inspekcija, dok je ravnatelj škole u izjavi medijima kazao kako su mu na razrednom sastanku rekli da je sve bila tek "dječja igra".

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene