Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanac u pritvoru

DORH objavio šokantne detalje zločina na Zrću: "U jutarnjim satima u Novalji ispred noćnog kluba..."

Douglas C. osumnjičen za ubojstvo na Zrću doveden na sud (Foto: Pixell)
Douglas C. osumnjičen za ubojstvo na Zrću doveden na sud (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Zadarski Županijski sud odredio je u petak istražni zatvor 25-godišnjem Britancu Douglasu Caneu, osumnjičenom za ubojstvo i pokušaj ubojstva sunarodnjaka ispred noćnog kluba na Zrću. Osvemu se oglasilo i zadarsko Županijsko državno odvjetništvo.

Priopćenje Županijskog državnog odvjetništva u Zadru prenosimo u cijelosti:

Pročitajte i ovo Ilustracija Trpio nasilje Sanela nasmrt izbola supruga: Susjedi otkrili strahote koje su se događale godinama Nestale unuka i baka Užasna priča Ženu pronašli mrtvu pored ceste: Identitet 27-godišnjakinje otkriven, nestale i njena majka i tek rođena beba

"U Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja državljanina Velike Britanije (1993.) zbog osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela protiv života i tijela na štetu državljanina Velike Britanije, i to kazneno djelo ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona i dva kaznena djela pokušaja ubojstva iz čl. 110. u vezi s čl. 34. KZ-a sve u vezi čl. 51. KZ-a. (29. 6. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik počinio predmetna kaznena djela na način da je 27. lipnja 2018. u jutarnjim satima u Novalji ispred noćnog kluba s ciljem da usmrti trojicu muškaraca, oštrim im predmetom zadao više ubodnih rana, uslijed čega je jednom oštećeniku presječena vena i aorta te je preminuo, dok je drugi muškarac zadobio više ubodnih rana u torokalni dio leđa i desnog bedra što je dovelo do otvorene rane prsnog koša koja (teška i po život opasna ozljeda) a život mu je spašen žurnom liječničkom intervencijom, a treći muškarac je zadobio otvorenu ranu bedra.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da odredi istražni zatvor protiv osumnjičenika iz zakonske osnove iz čl. 123. st. 1. toč. 1. i 2. Zakona o kaznenom postupku, jer postoje osobite okolnosti koje upućuju na opasnost da će pobjeći i osobite okolnosti koje upućuju na opasnost da će utjecati na svjedoke", navodi se u priopćenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene