Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lažni brokeri

Žena s Krka prevarantima dala pola milijuna kuna: Mislila je da ulaže u dionice nafte

Internetske prijevare, ilustracija
Internetske prijevare, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
Bez pola milijuna kuna ostala je 63-godišnja Krčanka koja je, u nadi da će ostvariti profit u trgovanju dionicama nafte, preko interneta uplatila novac prevarantima koji su joj se lažno predstavili kao brokeri.

U primorsko-goranskoj policiji u utorak su naveli kako im se oštećena žena požalila da su je od rujna više puta na mobitel pozivale nepoznate osobe te je, predstavljajući joj se kao brokeri, uvjerili u dobit trgovanjem dionica nafte preko njihova ''tradera'' na internetskoj stranici.

U zabludi da će ostvariti profit, ona im je na razne račune u više navrata do prosinca uplatila oko pola milijuna kuna.

No uskoro je na internetu naišla na upozorenja i informaciju da se radi o grupi organiziranih prevaranata te da joj neće vratiti novac.

Pročitajte i ovo Euro - 4 Opasna ulaganja Vrijeme je promjene kuna za euro, policija uputila važno upozorenje: Ovo nikad nemojte raditi

Shvatila je da je prevarena i sve prijavila policiji.

Iz policije i nadalje upozoravaju građane da prije odluke o kupnji preko interneta provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, postoji li uopće ta pravna ili fizička osoba te da joj ne šalju svoje osobne ili podatke bankovnih kartica.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 2 LUCIDNI I MAŠTOVITI PLJAČKAŠI Lažne bankarice starca opelješile za nekoliko stotina tisuća kuna, policija objavila novo upozorenje

Savjetuju ih kako se takve i slične prijevare i investicijske prijevare najčešće događaju upravo u online kupovini, pri čemu ih prevaranti navode da pomisle kako su na tragu pametnog ulaganja ili im daju izvrsnu lažnu online ponudu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene