Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GRAĐANI, PRIPAZITE

Htio kupiti mobitel pa dao broj svoje kartice i ostao bez 8000 kuna: Oglasnik uputio opozorenje

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U petak je policiji u Vojniću 36-godišnjak prijavio da je dan ranije putem Internet oglasnika htio kupiti mobitel, ali je prevaren i oštećen za osam tisuća kuna te sada policija o tom slučaju provodi kriminalističko istraživanje, priopćila je u subotu karlovačka Policijska uprava.

Policija pojašnjava da je nakon prvog kontakta s lažnim prodavateljem mobitela prevareni muškarac primio link preko kojeg je dostavio svoje osobne podatke i broj kartice svog računa. Žrtvi internetske prijevare je nakon toga u dva navrata s računa skinut iznos veći od 8000 kuna.

Najveći internetski oglasnik u Hrvatskoj nedvosmisleno navodi da za ostvarenje kupnje i prodaje "nije potrebna preslika bankovne kartice", niti davanje raznih osobnih podataka, već je "za ostvarenje uplate dovoljan IBAN broj".

Pročitajte i ovo Jakov Kiš - 2 Kad srce reagira brže od mozga Crikveničanka nasjela na priču lažnog časnika i uvalila se u financijske probleme. Stručnjak savjetuje kako se zaštititi

Pročitajte i ovo Prevara s PDV-om u Europskoj uniji: Ilustracija - 1 Operacija Admiral Razotkrivena jedna od najvećih poreznih prijevara u EU-u: Šteta veća od dvije milijarde eura, istražitelji otkrili detalje

Vidljivo je na njihovoj stranici istaknuta poruka "ne daj se upecati", ne klikaj na sumnjive linkove i ne pristaj na preusmjeravanje razgovora na druge servise – e-mail, SMS, WhatsApp i slično.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene