Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Frak će unajmiti

Milanović krenuo Sanaderovim stopama, odlazi na glamurozni bal u Beču

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović pozvan je na Opernball u Beču kamo dolazi kao gost socijalističkog kancelara Wernera Faymanna.

Vrhunac Milanovićevog posjeta Beču bit će dolazak na glamurozni, 56. Opernball, gdje ga je pozvao kolega Faymann. U zgradi bečke Državne opere okupit će se krema austrijskog društva, 5.150 njihovih političara, gospodarstvenika, zvijezda i zvjezdica, piše Novi list.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica Odluka Ustavnog suda Ministar Malenica: "Milanović je kršio Ustav. On i njegovi jataci ne žele prihvatiti poraz" Zoran Milanović Ne može biti premijer ANKETA Slažete li se s odlukom Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću?

Ulaznice, čiji je raspon cijena od 250 do 16.000 eura, već su tjednima rasprodane, a organizator, bečki gradonačelnik Richard Lugner, ove je godine kao glavne goste pozvao glumce Brigitte Nielsen i Rogera Moora.

Da bi im se Milanović pridružio, morat će se prilagoditi strogom dress code koji za muškarce propisuje frak i bijelu leptir kravatu. Kako se neslužbeno doznaje u Vladi, Milanović neće kupovati frak nego će ga za tu posebnu prigodu unajmiti u Beču.

>> Milanovićeva bajka je gotova!

Opernball je i Ivi Sanaderu bio jedno od prvih putovanja u inozemstvu nakon što je krajem 2003. godine preuzeo premijersku dužnost. No, za razliku od Milanovića, njemu je po mjeri sašiven frak.

U USKOK-ovoj istrazi, otkrili su hrvatski mediji, otkriveno je da je Sanader vladinim zrakoplovom putovao u Beč na probe fraka koji je vjerojatno obukao samo jednom, na Opernballu 19. veljače 2004. gdje ga je pozvao kancelar Wolfgang Schüssel. Sa Sanaderom su bili i tadašnji ministri Miomir Žužul i Božo Biškupić.

Milanović jedan od uzvanika iz svjetske političke elite

Milanović će tako biti jedan od uzvanika iz svjetske političke elite koja će se, uz kremu austrijskog društva, u četvrtak navečer okupiti na 56. Opernballu u bečkoj Državnoj operi.

Dodaju da će Milanovića i njegovu suprugu Sanju ugostiti austrijski savezni kancelar, socijaldemokrat, Werner Faymann. Na poziv austrijskog predsjednika Heinza Fischera, hrvatski će premijer istoga dana prijepodne prisustvovati u bečkom dvorcu Hofburg svečanom obilježavanju 15. obljetnice Pripremne komisije Organizacije za sveobuhvatnu zabranu nuklearnih pokusa (CTBTO).

>> Sukob Milanovića i Čačića na sjednici Vlade

Na skupu će, između ostalih, govoriti i glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon o 'Osnaživanju ljudi u svjetskim promjenama'. Ban Ki-moon sa suprugom će također prisustvovati bečkom Opernballu, a domaćin će im biti predsjednik Fischer.

Gost austrijskog potkancelara i ministra vanjskih poslova Michaela Spindeleggera je švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt, a među političkom će elitom biti i njemački ministar prometa Peter Ramsauer, bugarski ministar gospodarstva Traicho Traikov, bivši bavarski premijer Edmund Stoiber i drugi. (I.D. / Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene