Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uskok provodi izvide

Vukovarsko-srijemski župan i dalje tvrdi da nije lagao: "Ostavka nije na stolu"

Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić poručio je kako njegova ostavka nije na stolu nakon što se našao pod povećalom javnosti zbog prometne nesreće u kojoj je, kako on tvrdi, bio suvozač.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić rekao je u ponedjeljak da s njim, osim kad je dao izjavu za zapisnik, nitko iz policije ili Uskoka još nije razgovarao u vezi prometne nesreće uoči Uskrsa, uvjeren da će rezultati istrage njemu "dati za pravo", pa njegova ostavka "nije na stolu".

"Prometna nezgoda se dogodila točno onako kako je zapisano u policijskom zapisniku. Sa mnom službeno, osim zapisnika koji je napravljen, nitko još nije razgovarao", izjavio je Dekanić novinarima u Borovu, gdje je sudjelovao na obilježavanju 31. obljetnice ubojstva dvanaestorice hrvatskih redarstvenika.

Pročitajte i ovo Damir Dekanić (Foto: HDZ) JE LI BILO ZATAŠKAVANJA? Nova svjedokinja u slučaju Dekanić: "Sve ću ispričati USKOK-u, policiji ne vjerujem"

Pročitajte i ovo Damir Dekanić tko je sjedio za volanom? Vukovarsko-srijemski župan Dekanić oglasio se o spornoj nesreći: "Velika hajka se digla..."

Naglasio je da je poprilično ispolitizirana situacija oko te nesreće, ostavši pri ranijim tvrdnjama da je u alkoholiziranom stanju, ali kao suvozač u službenom županijskom vozilu sudjelovao u sudaru s automobilom parkiranom uz cestu.

Na pitanje novinara smatra li da mu netko smješta te pokušava isprovocirati njegovu ostavku, posebno kada su se u medijima pojavile teze kako neki svjedoci tvrde da je on vozio službeni automobil, odgovorio je kako se i sam zapitao je li tomu tako.

"Imam određene sumnje s obzirom da neki i u medijima izlaze s podacima koje, siguran sam, ne bi trebali niti smjeli imati", rekao je Dekanić.

Istaknuo je kako "nije lijepo" to što je bio pod utjecajem alkohola, ali i naveo da je ipak "samo čovjek" te se ponekad dogode i takve stvari, izrazivši uvjerenje da će pokrenuta istraga u konačnici njemu dati za pravo.

Ustvrdio je kako njegova ostavka na dužnost župana "nije na stolu" te da će, budu li to tražili iz njegove stranke HDZ-a, o tome razmišljati kada i ako do toga dođe.

Prije njega, novinarima je vezano uz spomenutu nesreću Dekanića izjavu dao i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, istaknuvši kako je predmet u toj istrazi preuzeo Uskok te da nije upućen u te izvide.

"Nisam detaljno upućen jer izvide provodi Uskok. Ne znam niti bih trebao znati detalje", kazao je Božinović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene