Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JE LI BILO ZATAŠKAVANJA?

Nova svjedokinja u slučaju Dekanić: "Sve ću ispričati USKOK-u, policiji ne vjerujem"

Damir Dekanić (Foto: HDZ)
Damir Dekanić (Foto: HDZ) Foto: HDZ
Svjedokinja prometne nesreće u kojoj je sudjelovao HDZ-ov župan Damir Dekanić izašla je u javnost s novim detaljima samog događaja, koji bacaju dodatnu sumnju na već klimavu službenu priču.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić sudjelovao je uoči Uskrsa u prometnoj nesreći u Cerni između Vinkovaca i Županje, i to, kako tvrdi, kao suvozač u službenom automobilu. U slučaju se pojavila nova svjedokinja čiji iskaz baca dodatnu sumnju na službenu priču.

"Čovjek je izlazio iz auta, jedva je izlazio iz auta, ja sam prišla, pitala je li ozlijeđen, ima li još nekoga unutra, da bi on izjavio - ne, da je sam", rekla je anonimna svjedokinja prometne nesreće župana Dekanića, kako donosi RTL.

Dekanić je tvrdio kako je automobil na njegovu zamolbu, budući da je bio pod utjecajem alkohola, vozio njegov poznanik. U prometnoj nesreći nitko nije stradao, a učinjena je šteta na službenom automobilu Vukovarsko-srijemske županije. "Nismo bili jedini, ne, bilo nas je više", izjavila je svjedokinja te potvrdila kako je bilo još svjedoka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ŠIMPRAGA, FILIPOVIĆ, PILETIĆ Odabrao Plenković, Jandroković pomiješao prezimena, novi ministar već zazvao pomoć s nebesa

Pročitajte i ovo Saša Vejnović, Davor Filipović, Lana Ružičić IZ ARHIVE DNEVNIK.hr-a Filipović možda ne zna prijeći cestu, ali zna koliko su važni centimetri: ''Kad obučem tenisice...''

Žena dodaje da s njom policija nije pričala te da je župan tražio da se ne zove policija. "Da se ne zove policija, da će on nadoknaditi štetu svima. Nije mogao naći mobitel i onda je vlasnica sa svog mobitela zvala nekakav broj koji je on rekao. Mislim da je bio ženski glas", rekla je svjedokinja.

Svjedokinja tvrdi da je nakon što je vlasnica oštećenog automobila nazvala broj koji joj je izdiktirao Dekanić, ubrzo stigao Krešimir Bićanić – osoba za koju župan i dalje tvrdi da je vozila njegov automobil.

U priopćenju vukovarsko-srijemske policijske uprave prije desetak dana bilo je navedeno da je 52-godišnjem suvozaču izmjereno 1,44 promila alkohola u krvi te da 37-godišnji vozač nije bio bod utjecajem alkohola. Svjedokinja otkriva kako je on došao crnim automobilom koji se vidi na snimci.

"Ne vjerujem policiji", rekla je te dodala kako je spremna sve ispričati USKOK-u.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene