Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vukovarski srednjoškolci snimili film o svojoj raspadajućoj školi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarski srednjoškolci iz tehničke škole uče u nemogućim uvjetima. Sa zidova škole otpada žbuka, dvoranu je zatvorila inspekcija zbog sigurnosnih razloga, a uz sve to škola je puna i štetočina.

Prozivaju ministra Primorca i zamjeraju mu što ih nije posjetio ni kad je ponosno primao plaketu grada Vukovara. Ali da ministar ne ostane uskraćen za dojam vukovarske škole, snimili su mu prigodan film.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva" Wang YI, kineski ministar obrane "Bit ćemo snaga mira" Ministar svjetske velesile priznao da je s Rusijom ostvaren potpuno nov model odnosa: "Produbit ćemo stratešku suradnju s Moskvom"

Kako od obećanja o obnovi njihove škole nije bilo ništa, učenici su uzeli stvar, točnije kameru, u svoje ruke i sve ono što u njoj nije dobro snimili kamerom.

Športsku dvoranu još je prije 4 godine zatvorila inspekcija rada, jer je truli parket postao preopasan za učenike.

- Većina prozora je zakovana ili razbijena. Imamo raznih štetočina, gljivica, pljesni. WC-i su nam totalno nehigijenski, rekao je Dean Tovilović, učenik.

Jedna je generacija završila školovanje bez tjelesnog odgoja. Četiri godine umjesto rukometa i gimnastike, vukovarski učenici igraju ping-pong i kartaju. Ipak, na sve ružno što ih okružuje učenici odgovaraju kreativnim filmom.

- Snimili smo ga da bi pokazali u kakvim uvjetima radimo da bi pokazali odraslima koji bi trebali brinuti financijski o nama i pogotovu ministarstvu da bi nam trebali pomoći, rekla je ućenica Nina Cvetković.


Film je poslan na 20-ak adresa. Od grada Vukovara do ministarstva prosvjete.

- Mi nismo ni kukali ni molili. Mi smo samo htjeli pitati da li mislite da su ovakvi uvjeti primjereni mladim ljudima, rekla je nastavnica Ljiljana Radovuljac.

A dok su učenici snimali film, samo kilometar dalje, ministar Primorac je ponosno primio medalju grada Vukovara. Tada je propustio priliku da Tehničku školu vidi uživo. Kad odgleda film, možda se predomisli.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene