Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NISU GA PROPUSTILI

Je li Medved intervenirao kod Božinovića zbog čekanja na graničnom prijelazu? Ministar sve opovrgava, policija provjerava je li bilo propusta

Tomo Medved
Tomo Medved Foto: DNEVNIK.hr
Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved morao je čekati na graničnom prijelazu Županja-Orašje na kontrolu dokumenata skupa s drugim građanima, umjesto da ga se tretira kao štićenu osobu. Vukovarska policija zbog svega ispituje je li došlo do propusta u radu šefa na graničnoj policiji, dok ministar Medved demantira da je intervenirao kod ministra Davora Božinovića, kao što je to navedeno u dijelu medija.

Nakon nesporazuma do kojeg je došlo na graničnom prijelazu Županja - Orašje u svibnju ove godine, kada je potpredsjednik Vlade i ministar Tomo Medved, umjesto prelaska granice bez čekanja, morao pričekati kontrolu dokumenata i uobičajenu provjeru koja vrijedi za sve građane, vukovarska policija utvrđuje okolnosti.

"Možemo potvrditi kako postoji sumnja da je došlo do propusta u radu policijskog službenika koji je bio zadužen za organizaciju rada na graničnom prijelazu, odnosno sumnja da navedeni policijski službenik nije poduzeo sve potrebne radnje u svezi osiguranja prioritetnog prelaska državne granice potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske, dok je postupanje policijske službenice koja je provela postupak granične kontrole proveden sukladno pozitivnim propisima i pravilima struke te kao takav nije, niti može biti propust u radu", potvrdili su u utorak iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Priča se zakotrljala kad je policijski sindikalist Nikola Kajkić na društvenim mrežama objavio post u kojem, između ostalog, stoji:

"13. svibnja 2022 godine na MCGP Županja-Orašje Ministar Hrvatskih branitelja Tomo Medved službeno je putovao u BiH, preko granicnog prijelaza Županja, imao je najavu da će u "jutarnjim satima" kroz GP Županja proći, iako (nije bilo točno određenog vremena prolaska), nakon što se Medved pojavio na GP Županja ispred njega su u koloni čekala 3 vozila, (u koloni je čekao nekih 3-4 minute), dolaskom na kontrolnu točku kolegica policajka mu je skenirala dokumente i nastavio je prolaz prema BiH!
Nakon ovog je Ministar Medved napravio skandal, nazvao je Božinovića i naložio da se policajci sa GP Županja disciplinski kazne iz razloga što je on kao "ministar" zamislite; morao čekati 3-4 minute!
Možeš si misliti kakva veličina??"

Navode prema kojima je Medved zbog svega intervenirao kod ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića te zatražio sankcioniranje odgovornih policijskih službenika, ministar branitelja opovrgava. Izjavio je kako je strpljivo čekao svoj red na prelazak granice.

"Nisam zvao ministra Božinovića niti sam tražio da se ikoga sankcionira", rekao je ministar branitelja za Jutarnji list te naglasio kako je Ministarstvo branitelja samo poslalo službeni upit MUP-u, kako bi provjerili je li sve bilo u redu s procedurom prelaska granice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PROSLAVA NA JARUNU Medved pozvao Srbiju da dostavi podatke o nestalima, Banožić komentirao Milanovićev nedolazak na obilježavanje Dana HV-a

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna je bomba, nije bomba Medved najavio: "DORH će u narednim danima objaviti cjeloviti nalaz istrage o padu drona"

Iz vukovarske policije pojasnili su nam da je sve tek u fazi utvrđivanja, kao i da protiv policajca zaduženog za organizaciju rada granične policije nije podnesen zahtjev za disciplinskim postupkom. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene