U rijeci Mekong u Kambodži ulovljena je raža teška 300 kilograma, najveća slatkovodna riba, tvrde znanstvenici.


Najveća slatkovodna riba, raža teška čak 300 kilograma, ulovljena je u Kambodži, u rijeci Mekong.

"U 20 godina istraživanja divovskih riba u rijekama i jezerima na šest kontinenata ovo je najveća slatkovodna riba koju smo susreli ili koja je dokumentirana bilo gdje u svijetu", rekao je biolog koji vodi konzervatorski projekt Wonders of Mekong Zeb Hogan.

Hoga, također profesor na sveučilištu u Nevadi, istaknuo je da je "pronalaženje i dokumentiranje ove ribe izvanredan i rijedak znak nade, još više jer se dogodilo u Mekongu, rijeci koja se trenutačno suočava s brojnim izazovima", piše BBC.

Morski pas Ribolovac ulovio malog morskog psa pa naletio na kapitalca: "Digao se gore na barku, vidio sam mu ralje. Bilo je kao u filmu!"

Lokalni ribar na otoku Koh Preah 13. lipnja nazvao je istraživače i rekao da je ulovio vrlo veliku ražu. Ispostavilo se da je duga 3,98 metara i široka 2,2 metra. Nakon što je opremljena oznakom za praćenje, raža je puštena natrag u rijeku.

Prije nje rekord je držao divovski som ulovljen na Tajlandu 2005. godine. Težio je 293 kilograma.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju