Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štednja u 'švicarcima'

Vujčić Predsjednici Grabar Kitarović: HNB će učiniti sve za pronalazak najboljeg rješenja za dužnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović susrela se s guvernerom Hrvatske narodne banke Borisom Vujčićem. Tema je bila rješenje za dužnike u švicarskim francima.

Susret Grabar Kitarović i Vujčića je iskorišten za razgovor o stanju i stabilnosti financijskog sustava države kao i o utjecaju mjera monetarne politike na gospodarstvo. Razmotreni su najnoviji novčani i gospodarski pokazatelji, toji u priopćenju Ureda predsjednice kojeg potpisuje glasnogovornik Luka Đurić.

Pročitajte i ovo Pola godine suživota s eurom, ilustracija - 2 Kovanice bi napunile vlak Šest mjeseci s eurom: Je li jeftinije nešto što stoji 4 eura ili 30 kuna? Odgovori bi vas mogli iznenaditi Konferencija Dan hrvatskih financijskih institucija - 1 BEZ OPTIMIZMA Guverner HNB-a o cijenama: "Inflacija ubrzano usporava, ali njezino će smanjivanje potrajati"

Dogovor s bankama na pomolu: 'Moramo maknuti ovu nepravdu'

Guverner Vujčić je predsjednicu Grabar-Kitarović upoznao sa stavovima HNB-a o kreditima u švicarskim francima te o nekim mogućnostima državne intervencije. Naglasio je kako će HNB nastaviti činiti sve unutar svog mandata kako bi u suradnji s drugim akterima omogućio nalaženje najboljeg rješenja u atmosferi argumentirane rasprave, a koje bi pomoglo svim dužnicima u švicarskim francima čiji su dugovi porasli nakon skoka tečaja franka.

Predsjednica Republike i guverner HNB-a izrazili su zajedničku spremnost na suradnju i nastavak međusobne dobre komunikacije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene