Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novi vrgorački gradonačelnik stupio je na dužnost i prvog radnog dana sve plaće djelatnika gradske uprave snizio na minimalac.


Osnovica plaća djelatnika gradske uprave i ustanova snižena je s 4.600 kuna na 3.120, a ta će mjera trajati šest mjeseci, odnosno do 1. siječnja iduće godine, doznaje se u uredu gradonačelnika.

Vezani članci Odvjetnik Krešimir Krsnik Bandićev odvjetnik Krsnik za DNEVNIK.hr: "Neprimjereno je sada govoriti o postupcima protiv njega... Uvijek je bio isti, neumoran, samo jurnjava" Svijeća u ulazu u zgradu u Bužanovoj ulici Na ulazu u Bandićevu zgradu zapaljen je lampion, na zgradi Poglavarstva crna zastava

29-ogodišnji Ante Pranić, koji je na nedavnim prijevremenim izborima u drugome krugu glasovanja pobijedio kandidatkinju HDZ-a Nadu Jelavić, od danas na ulazu u zgradu gradske uprave uvodi i elektronsku evidenciju radnog vremena.

Zaposlenicima će se osim toga, putni troškovi kao i u državnim ustanovama obračunavati prema kilometru, a ne kao dosad na temelju cijene mjesečne autobusne karte.

Pranić i njegov zamjenik Mile Herceg najavili su još nekoliko mjera prema zaposlenima.

Slične mjere štednje ranije je proveo gradonačelnik Metkovića i predsjednik Mosta Božo Petrov.

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća zakazana je za sutra za 10 sati. (Hina)