Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijevremeni izbori

Lista mladih porazila HDZ!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ante Pranić novi je gradonačelnik Vrgorca.

 

Pročitajte i ovo Iziđite na izbore komentar Lane Ružičić Papa, Spužva Bob ili baba Vanga? Iziđite na izbore ili zauvijek šutite! Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević Uz kadrovsku premetaljku Gradonačelnik neće predložiti proračun, ide se na izbore: "Vjerojatno smatraju da je došlo njihovo vrijeme"

Ante Pranić s Nezavisne liste mladih (NLM) novi je gradonačelnik Vrgorca, a njegov zamjenik je Mile Herceg, izvijestilo je u nedjelju navečer vrgoračko Gradsko izborno povjerenstvo.

 

Na prijevremenim lokalnim izborima dva diplomirana inženjera građevine pobijedili su u 2. krugu glasovanja za gradonačelnika kandidatkinju HDZ-a Nadu Jelavić i njenog zamjenika Antu Radića.

Po službenim rezultatima iz vrgoračkog GIP-a, Ante Pranić dobio je 2.161 glas, odnosno 55,83 posto, a Nada Jelavić osvojila je 1.636 glasova birača, odnosno 42,26 posto.

Odaziv u drugom krugu izvanrednih izbora za vrgoračkog gradonačelnika bio je 67,36 posto, a na birališta je izišao 3.871 glasač od 5.747 upisanih u biračke popise. Nevažećih listića bilo je 74, tj. 1,91 posto.

Ante Pranić prvi je gradonačelnik Vrgorca koji nije iz HDZ-a.

U prvom krugu izvanrednih lokalnih izbora u Vrgorcu, 5. lipnja, izabrano je Gradsko vijeće od 15 članova, u kojem je najviše vijećnika osvojila NLM - 6, HDZ je osvojio 4 vijećnika, po jednog vijećnika u vijeću imaju HSP AS i HSS, a koalicija SDP-HNS tri vijećnika.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene