Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hladnije od prosjeka

Meteorolog otkriva: Pred nama je zahladnjenje koje će u stopu pratiti susnježica i vjetar

Aktualno Galerija +0 Hladnoća (Foto: Guliver/Thinkstock) Galerija 1/1 >>
Početak ožujka obilježen je vremenom hladnijim od prosjeka, dok su veljača i cijela klimatološka zima bile toplije. Podjednako hladno vrijeme nastavit će se i u sljedećem tjednu, osobito u njegovoj prvoj polovini.

Ujutro posvuda umjereno i pretežno oblačno i hladno. U gorju povremeno slab snijeg kojeg će ponegdje biti i u Srijemu. U južnom dijelu Dalmacije mjestimice kiša. U unutrašnjosti slab i umjeren sjeveroistočnjak. Na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita i s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura od -5 do 0, na Jadranu između 1 i 6 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka

Danju u središnjoj Hrvatskoj umjereno i pretežno oblačno i hladno, povremeno uz umjeren sjeveroistočnjak. Uglavnom južnije, mjestimice, oborine na granici kiše i snijega. Najviša dnevna temperatura od 4 do 6 stupnjeva.

U istočnim predjelima pretežno oblačno i hladno, povremeno uz slabe oborine na granici kiše i snijega i to prije svega u južnom i istočnom dijelu. Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočnjak. Poslijepodne diljem Slavonije od 3 do 5 stupnjeva, doznaje meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

U Gorskoj Hrvatskoj pretežno oblačno uz umjeren i jak sjeveroistočnjak. Povremeno snijeg, osobito u Lici. Na Jadranu djelomice sunčano uz umjerenu i jaku buru. Podno Velebita olujni udari, a moguće su i pahulje snijega nošene burom. Najviša dnevna temperatura u gorju oko nule, a na Jadranu od 6 do 9 stupnjeva.

U Dalmaciji umjereno i pretežno oblačno mjestimice s kišom, a u unutrašnjosti I na Konavlima ponegdje i snijegom, osobito u višim predjelima. Puhat će umjerena i jaka bura. Poslijepodne od 6 do 11 stupnjeva.

U unutrašnjosti u ponedjeljak umjereno i pretežno oblačno, a zatim promjenljivo. Povremeno su na kopnu moguće slabe oborine na granici kiše i snijega, a u gorju snijeg. Vjetar sa sjevera povremeno umjeren. Razmjerno hladno.

Na Jadranu u ponedjeljak još oblačnije, na jugu mjestimice kiša. Zatim većinom suho i sunčano. Puhat će umjerena i jaka bura i bit će osjetno hladnije od prosjeka.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene