Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Vremenska prognoza

Stiže osvježenje, ali vrijeme će i dalje biti nestabilno: Meteorolog otkriva što nas čeka idućih dana

Pred nama je nekoliko dana nestabilnog vremena unutar kojega će se izmjenjivati razdoblja pljuskova i sunca. No kratkotrajno osvježenje završit će već za vikend. Više doznajte u prognozi meteorologa Darija Brzoje.

Tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak i kroz jutro na kopnu vrlo nestabilno. Na Jadranu uglavnom sunčano. Podno Velebita vrlo jaka bura, u Dalmaciji većinom zapadnjak i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura, na kopnu od 15 do 19, a na moru od 20 do 25 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Od sredine dana u zapadnim kopnenim krajevima barem djelomice sunčano, no neće biti skroz stabilno pa bi rijetko još ponegdje moglo biti kraćeg pljuska. Uz sjeveroistočnjak manje vruće nego u nedjelju, najčešće od 26 do 28 stupnjeva.

Slično i u Slavoniji i Baranji. Poslijepodne manje oblaka, no mogući su kraći pljuskovi. Temperatura većinom oko 26.

Nešto promjenjivije tijekom dana u gorskoj Hrvatskoj, pretežno sunčano na Jadranu, a jedino na riječkom području nestabilnije. Poslijepodne će puhati slaba do umjerena bura, dok će temperatura biti oko 30 stupnjeva. U gorju 25.

U Dalmaciji većinom sunčano i vruće. Mogućnosti za pljusak i grmljavinu ima u zaleđu. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a temperatura od 29 do 32 stupnja.

More je oko 23 stupnja, dakle ugodno za kupanje, nešto svježije jedino ponegdje na sjevernom dijelu. Rovinj i Opatija mjere 21. UV-indeks u Slavoniji umjeren, drugdje visok, a u Dalmaciji uz obilje sunca mjestimice i vrlo visok.

Vrijeme neće biti stabilno niti idućih dana na kopnu. Imat ćemo sunčanih perioda, no lokalno će biti mogućnosti i za pljuskove praćene grmljavinom. Prvo u utorak prema kraju dana, u srijedu vrlo sporadično, posvuda, pri čemu bi kiša u obliku izraženijeg pljuska ponegdje mogla tada biti i obilnija. Tek prema kraju tjedna stabilnije. U srijedu i četvrtak i nešto svježije nego početkom tjedna, no vrlo brzo će ponovno zagrijati.

Na Jadranu u utorak pretežno sunčano i često vruće. U srijedu promjenjivije s lokalnim pljuskovima i grmljavinom, dok se u četvrtak pljuskovi još mogu očekivati eventualno u Dalmaciji. Uz buru, u srijedu i na moru manje vruće, no samo prolazno.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene