Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Što nas čeka idućih dana? Prognozu donosi meterolog Darijo Brzoja

Ni u novom tjednu neće biti stabilno, čekaju nas dvije kišne epizode, jedna u srijedu, a druga u petak. Međutim i druge dane, i to prije svega na Jadranu, a tu i tamo bit će šansi za barem malo kiše lokalno. Vremensku prognozu donosi Darijo Brzoja, meterolog Dnevnika Nove TV.

U subotu je tijekom dana pala velika količina kiše, neslužbeno i više od 100 milimetara na pojedinim lokacijama u Dalmaciji, a službeno, najviše je zabilježeno - blizu 80 milimetara - u Omišu. Odmah iza je Zadar sa 77. Obilnih oborina, iako manje nego u Dalmaciji, bilo je i u mnogim drugim krajevima.

Brzo strujanje u višim slojevima atmosfere pogodovat će nastavku nestabilnog vremena, te će vlažan i nestabilan zrak idućih dana u više navrata stizati u naše krajeve. Cijeli tjedan izmjenjivat će se sunčana i kišovita razdoblja, no zadržat će se za ovo doba godine ipak dosta toplo.

Prvo jutro u novom tjednu bit će većinom sunčano, u unutrašnjosti mjestimice s maglom. Uz povremeno više oblaka duž Jadrana prije svega, još će biti moguće i malo kiše. Vjetar na kopnu slab, a na moru će puhati slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 7 do 13, a na Jadranu većinom između 14 i 19 stupnjeva Celzijevih.

I poslijepodne će prevladavati sunčano, u središnjoj Hrvatskoj uz visoke prozirne oblake. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura će biti od 21 do 23 stupnja.

Slično i u Slavoniji i Baranji. Većinom sunčano, povremeno uz malo oblaka te razmjerno toplo. Ovdje bez značajnijeg vjetra te uz temperaturu oko 23 stupnja.

Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj veći dio dana djelomice sunčano, ali i uz promjenjivu naoblaku, pa je ovdje lokalno moguće i malo kiše. Najvjerojatnije oko Rijeke. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, a temperatura će biti između 18 i 23 stupnja.

Povremeno umjerena naoblaka i u Dalmaciji, premda će najveći dio dana biti djelomice sunčano. Moguća je kap kiše lokalno, izglednije prijepodne nego poslijepodne. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, a dnevni maksimum temperature ide i do 24 stupnja.

Temperatura mora je još uvijek između 20 i 22 stupnja.

U utorak na kopnu djelomice sunčano, ali uz postupan porast naoblake prema večeri pa će već u noći na srijedu biti kiše, pljuskova i grmljavine. Kišovito će se zadržati barem dio srijede, nakon čega slijedi djelomično razvedravanje. Malo kiše još u četvrtak očekuje se uglavnom u gorju. Svih dana puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, samo prolazno u srijedu sjeverac i sjeveroistočnjak. Temperatura iznad prosjeka, no od sredine tjedna malo niža nego dosad.

I na Jadranu u utorak postupan porast naoblake sa zapada. Kiša se na sjevernom dijelu očekuje poslijepodne, a prema večeri može biti i pljuskova i grmljavine. U srijedu posvuda kišovito, u prvom dijelu dana na moru uz češću i obilniju oborinu. Ni u četvrtak neće biti potpuno suho, no bit će više sunčanih razdoblja. Sve skupa idućih dana dosta promjenjivo, uz umjereno i jako jugo i južni vjetar. No i na Jadranu ostaje toplo.

Nestabilno vrijeme se dakle nastavlja. Bit će sunčanih i suhih razdoblja, ali i barem dvije jače kišne epizode. Za sada, prema izračunima to su noć na utorak i srijeda prijepodne, te još jedna koja nas očekuje u petak. O tom više riječi ipak u našim sljedećim izvještajima.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene