Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Zbog ljetnih temperatura mnogi već sanjaju more: Ipak, ovaj tjedan čeka nas kratko osvježenje

Jako toplo i sunčano vrijeme čeka nas i u ponedjeljak. Nad većim dijelom Europe tlak zraka je i dalje povišen što podržava mirno i većinom stabilno vrijeme. Jedna fronta nam se približava sa sjeverozapada, no ona će utjecati na vrijeme tek u utorak. Detalje u vremenskoj prognozi donosi meteorolog Nikola Vikić Topić.

U ponedjeljak ujutro sunčano, na zapadu kopna i sjevernom Jadranu uz malo oblaka, dok će u Dalmaciji i Slavoniji biti vedro. Puhat će slab jugozapadni vjetar i već će od jutra biti prilično toplo.

Najniža temperatura na kopnu od 12 do 15, a na moru oko 19 stupnjeva.

I drugi će dio dana u središnjoj Hrvatskoj biti većinom sunčan, ali uz promjenjivu naoblaku, pa su iza 15 sati mogući kraći pljuskovi i grmljavina, osobito uz slovensku granicu, a navečer i na širem varaždinskom području. Puhat će slab jugozapadnjak.

U Slavoniji u ponedjeljak pretežno sunčano i vruće. Bit će još malo toplije nego danas, do 31 Celzijev stupanj.

Na sjevernom Jadranu te u gorju poslijepodne više oblaka nego ujutro, no i dalje pretežno sunčano. Ipak, mogući su kraći pljuskovi, ponajprije u unutrašnjosti Istre te u Gorskom kotaru. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. I bit će vruće, između 25 i 29 stupnjeva.

Obilje sunca i prilično vruće, bit će i u Dalmaciji. Uz obalu većinom vedro, a u unutrašnjosti ponovno malo više oblaka, pa onda i poneki pljusak s grmljavinom, nakon 14 sati. Puhat će slab do umjeren maestral, a temperatura će rasti do 28, 29 Celzijevih stupnjeva.

U utorak promjenjivo oblačno. Poslijepodne često uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Moguće je i lokalno nevrijeme s jakim vjetrom.

Srijeda će biti sunčanija i ugodnija s temperaturom oko 23 stupnja, i samo rijetko uz još poneki pljusak, no bit će pomalo vjetrovito. U četvrtak sunčano, stabilnije i ponovno toplije, samo uz svježe jutro.

Na Jadranu u utorak djelomice sunčano, na sjeveru uz lokalne pljuskove. Zatim od srijede pretežno sunčano, ali uz jaku, pod Velebitom i olujnu buru.

I za kraj, istaknimo da u ponedjeljak imamo pomrčinu Mjeseca, jedinu ove godine vidljivu iz Hrvatske. Sve počinje ujutro, u 4 sata i 27 minuta te traje do 5 sati i 25 minuta.

Pogled treba usmjeriti prema jugozapadu, a dobra vijest je da će u većini Hrvatske u tim trenucima nebo biti vedro.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene