Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Približavanje fronte

U nedjelju će neke dijelove Hrvatske zahvatiti grmljavinski pljuskovi. Meteorologinja otkriva kakvo nas vrijeme očekuje idući tjedan

Vikend je počeo uz pravo ljetno vrijeme, vedro nebo i visoke temperature. Na moru će i sutra biti slično, ali na kopnu će ipak biti dosta nestabilnije zbog približavanja fronte koja će najviše utjecati na vrijeme u sjevernom dijelu zemlje. Vremensku prognozu donosi Maja Bubalo.

Nedjeljno jutro djelomice do pretežno sunčano. Puhat će većinom umjereno, ponegdje u Dalmaciji jako jugo. Najniža temperatura na kopnu između 15 i 20, na moru osjetno toplije, između 21 i čak 26 stupnjeva.

U drugom dijelu dana oblaka će povremeno biti više, a mogući su i grmljavinski pljuskovi, osobito u sjeverozapadnim predjelima. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak koji u gorju može imati jake udare. Temperatura u porastu, u većini predjela bit će vruće.

U Slavoniji i Baranji očekuje se dosta sunčanih razdoblja, ali uz lokalno jači razvoj oblaka mogući su pljuskovi praćeni grmljavinom. I ovdje vruće, ili vrlo vruće, živa u termometru može dosegnuti i 36 stupnjeva.

U gorju pretežno sunčano, ponegdje će temperatura prelaziti 30, ali u Gorskom kotaru su mogući lokalni pljuskovi. Pljuskova može biti i na širem riječkom području ili u unutrašnjosti Istre iako će prevladavati sunčano i vruće. Puhat će većinom umjereno jugo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 66 posto primilo prvu dozu cjepiva Deseci tisuća Francuza na ulicama prosvjeduju protiv COVID propusnica: "Ne diktaturi''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Grčki državljani Strašni detalji nesreće kod Lipovljana: I vozač i putnici ispali iz auta, poginuo dječak (12), tri osobe teško ozlijeđene

U Dalmaciji sunčano i vruće. Puhat će umjereno i jako jugo, a temperatura između 31 i 36 stupnjeva.

More je taman za osvježiti se od dnevnih vrućina, većinom se mjeri 25 ili 26. UV indeks sutra posvuda visok ili vrlo visok.

Sljedeći tjedan na kopnu počinje uz dosta sunčanih razdoblja. Lokalno će biti jačeg razvoja oblaka uz poneki pljusak, posebno u utorak popodne te u srijedu u većini krajeva.

Na moru pretežno sunčano i u mnogim krajevima vruće. U srijedu lokalno može biti jačeg razvoja oblaka uz poneki pljusak i grmljavinu, uglavnom u unutrašnjosti Istre.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene