Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Vremenska prognoza

Male, ali dobrodošle promjene: Ovaj će tjedan biti topliji i sunčaniji, no meteorolozi imaju upozorenje za kupače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako ovaj tjedan bude odmicao, vrijeme će biti sve stabilnije, s više sunca i blagim rastom temperature. Samo će na početku biti ponešto bure pa ako ste na moru, u utorak ipak birajte zaklonjenije plaže. Noću će biti ugodno spavati, a i danju će zasad izostati velike vrućine.

Tijekom jutra će uglavnom prevladavati sunčano vrijeme. Nešto promjenjive naoblake može biti eventualno na jugu Dalmacije, gdje bi moglo pasti i malo kiše ili pokoji pljusak. U kopnenim dijelovima sa sjevera će puhati slab do umjeren vjetar, a na Jadranu uglavnom umjerena i jaka bura. Podno Velebita bit će i olujnih udara. Na kontinentu će jutarnja temperatura iznositi od 10 do 15 stupnjeva, na moru od 18 do 23 stupnja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena

Danju će u središnjoj Hrvatskoj većinom biti sunčano i toplije nego u ponedjeljak. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a temperatura će iznositi oko 27 stupnjeva.

Slično će biti i u Slavoniji i Baranji. Nešto više oblaka bit će u poslijepodnevnim satima, ali će vrijeme većinom biti sunčano. Temperatura će porasti do barem 26, a mjestimice i do 28 stupnjeva.

Sunčano će biti i u gorju i na sjevernom Jadranu. U gorju će povremeno puhati umjeren sjeveroistočnjak, a na moru dio dana umjerena i jaka bura, čak i s pokojim olujnim udarom. Poslijepodne će ipak oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša će dnevna temperatura iznositi između 27 i 29 stupnjeva.

U Dalmaciji će tijekom jutra prolazno biti malo više oblaka, ali će poslijepodne biti vedrije i sunčano. Od sredine dana i bura će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, a temperatura će iznositi i do 30 stupnjeva.

Temperatura mora je uglavnom oko 23, 24 stupnja, izuzev Šibenika, gdje je izmjereno 22, te zapadne obale Istre, gdje je izmjereno oko 25, 26 stupnjeva. UV indeks bit će vrlo visok ili visok prema istoku i jugu, gdje će tijekom dana biti malo više oblaka nego drugdje.

U srijedu će vrijeme u kopnenoj Hrvatskoj biti sunčano, a u četvrtak i petak bit će oblačnije. Na kontinentu postoji mogućnost za pokoji pljusak, češće u petak. Vjetar će biti slab ili ga neće biti, a temperatura će tijekom tjedna biti u porastu.

Što se tiče Jadrana, uglavnom će prevladavati sunčano vrijeme. Tek u petak na sjevernom dijelu, i to ponajprije u Istri, uz lokalno jači razvoj oblaka može doći do pljuska. Puhat će sjeverozapadnjak, koji će u okrenuti na jugozapadnjak. Također, idućih će dana i temperatura na moru biti sve viša.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Aktualno Dalić otkrio što je rekao Vatrenima prije velikog okršaja s Francuskom: "Primili smo dva gola zbog pogrešaka suca" Zlatko Dalić i Ivan Rakitić (Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL) Zlatko Dalić i Ivan Rakitić (Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL) Zlatko Dalić na treningu Vatrenih (Photo: Goran Kovacic/PIXSELL) Zlatko Dalić na treningu Vatrenih (Photo: Goran Kovacic/PIXSELL) +0 Zlatko Dalić (Foto: GOL.hr) Hrvatska reprezentacija Dalić otkrio što je rekao Vatrenima prije velikog okršaja s Francuskom: "Primili smo dva gola zbog pogrešaka suca" 1/3 >>

Aktualno Prva pametna plaža: U Osijeku ''zasadili'' drvo od 100.000 kuna Pametno stablo na plaži u Osijeku (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Pametno stablo na plaži u Osijeku (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pametno stablo na plaži u Osijeku (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Pametno stablo na plaži u Osijeku (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Pametno stablo na plaži u Osijeku (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Pametno stablo na plaži u Osijeku (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Pametni tuš na plaži u Osijeku (Foto: Dnevnik.hr) Tehnologija Prva pametna plaža: U Osijeku ''zasadili'' drvo od 100.000 kuna 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene