Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Ni nedjelja neće proći bez pljuskova, evo gdje će padati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napokon iznad naših krajeva jača greben visokog tlaka zbog kojeg će biti stabilnije. Tu i tamo zbog vlage na istoku zemlje će biti kakvog pljuska, ali ipak manje nego prethodnih dana.

Ljeto se vratilo u sve krajeve zemlje i to će sad trajati i većinu idućeg tjedna, ali pripremite se na to da će biti vruće i vrlo vruće. Bit će oko 33, a na Jadranu iznad 35, pogotovo u zaleđu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Ujutro sunčano i već od jutra vrlo toplo, a u kopnenim krajevima bit će i kratkotrajne magle, osobito u gorskom dijelu. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura i bit će sunčano. Temperatura od 19 do 25. Samo u gorskoj Hrvatskoj malo niža.

Poslijepodne nas čeka sunčan i vruć dan. Bit će stabilnije nego proteklih dana, ali istočnije oko Požege mogući su lokalni pljuskovi. Temperatura između 31 i 33 stupnja.

Slavonija se ni u nedjelju, uz jači razvoj oblaka, neće odmoriti od grmljavinskih pljuskova. Poslijepodne nestabilno, osobito na krajnjem istoku, a najviša temperatura od 30 do 32.

Vruć i uglavnom sunčan dan bit će u gorskoj Hrvatskoj i na Jadranu. Puhat će slab sjeverozapadni i zapadni vjetar. Temperatura će biti do 34. U gorskom dijelu također vruće, ali ipak malo ugodnijih 28 do 30.

Na južnom dijelu Jadrana u nedjelju će biti sunčano i vruće. Povremenih grmljavinskih pljuskova može biti u zaleđu gdje će biti i najtoplije - do 35 stupnjeva.

More je toplo, na sjevernom dijelu oko 25 ili 26 stupnjeva, a na jugu koji stupanj manje. S obzirom na vruće dane koji slijede, temperature će još malo rasti.

Visok UV indeks

Uz vruć i sunčan dan u nedjelju će i UV indeks u svim krajevima biti vrlo visok.

Sljedećih dana vrijeme ostaje slično s tim da će temperature i dalje rasti.

U utorak, moguće i u srijedu u Slavoniji i Baranji može biti kakvog pljuska i grmljavine, no pred nama su uglavnom sunčani i vrući dani. Na Jadranu sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće uz temperaturu veću od 35 stupnjeva. U poslijepodnevnim satima, uglavnom u dalmatinskom zaleđu može biti jačeg razvoja oblaka i uz njih grmljavinskih pljuskova.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene