Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Temperature opet rastu: Danas nesnosne vrućine i u hladu, evo kad nas čeka još jedna promjena vremena

Hrvatsku u utorak očekuje sunčano vrijeme, ali ovaj put i ozbiljno vruće jer će temperatura porasti nekoliko stupnjeva u odnosu na dan ranije. Ipak, u gorskim krajevima moglo bi biti lokalnih pljuskova.

U utorak se očekuje sunčano i razmjerno toplo jutro. Svježina je malo popustila, pa će na kopnu jutarnja temperatura biti većinom između 15 i 19 Celzijevih stupnjeva. Jedino će se u gorju temperatura kretati između 12 i 15, dok se na moru očekuje 20-ak stupnjeva. Vjetar će biti slab, tek ponegdje uz obalu ujutro je moguć burin.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

I poslijepodne će prevladavati sunčano, a bit će i vruće. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 30 i 33 Celzijeva stupnja, a navečer, osobito u noći s utorka na srijedu, uz granicu sa Slovenijom bit će mogućnosti za pljuskove i grmljavinu.

Slavoniju u utorak očekuje sunčan dan, uz pokoji oblak. Također će biti vruće, bez vjetra uz 30-ak stupnjeva, i to u hladu.

Vedro na Jadranu

Većinom sunčano bit će i u gorju, a gotovo potpuno vedro na sjevernom Jadranu. U Gorskom kotaru postoji mala mogućnost za poslijepodnevni ili večernji ljetni pljusak.

Na moru će puhati zapadnjak i jugozapadnjak, a temperatura će biti između 29 i 32 Celzijeva stupnja. Tridesetak stupnjeva očekuje se i u Lici, a oko 26 stupnjeva mjerit će u utorak u Gorski kotar.

I Dalmaciju očekuje sunčano i vruće vrijeme. Ujutro će uz obalu puhati burin, a danju tek slab do umjeren vjetar s mora. Najviša dnevna temperatura bit će između 30 i 33 stupnja. Temperatura mora većinom će se kretati između 21 i 24 stupnja, a malo će toplije biti na sjevernom Jadranu.

Promjenjiva druga polovica tjedna

UV indeks u utorak će u cijeloj zemlji biti vrlo visok, pa se građanima savjetuje da uzimaju dovoljno tekućine i drže se hlada, posebice sredinom dana kada je sunce najjače.

U drugoj polovici tjedna vrijeme će na kopnu ponovno biti promjenjivije. Češći pljuskovi i grmljavina uglavnom se očekuju u srijedu, no mjestimice ih, ali rjeđe, može biti i u četvrtak i petak. Nakon vrućeg utorka, u srijedu će biti manje toplo, a slično će biti i prema kraju tjedna – ugodno, bez nesnosne vrućine, najčešće koji stupanj ispod 30.

Na Jadranu će i dalje većinom biti sunčano, osobito u Dalmaciji. Na sjevernom dijelu Jadrana uz prolazno više oblaka ipak može biti pljuskova praćenih grmljavinom, najprije u srijedu, a zatim i u petak.

Puhat će uglavnom sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, a jedino u srijedu i bura. Zadržat će se vrlo toplo i vruće vrijeme, i to ne samo tijekom dana. Noći će na moru biti tople uz 20-ak ili više stupnjeva, a danju i dalje više od 30.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene