Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Izdržite još malo: Nestabilno i kišovito vrijeme pratit će nas još kratko, evo kad se vraćamo ljetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Promjena vremena zahvatila je u subotu sve krajeve osim južnog Jadrana, gdje je sve prošlo samo uz povećanu naoblaku. Istovremeno, u mnogim područjima unutrašnjosti bjesnilo je ozbiljno nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom. Tijekom nedjelje će vrijeme i dalje biti promjenjivo uz povremene pljuskove, ali jače grmljavinsko nevrijeme moguće je još tijekom noći i ujutro, i to uglavnom u središnjim i istočnim područjima unutrašnjosti.

Tijekom jutra će biti pretežno ili promjenjivo oblačno uz čestu kišu i grmljavinske pljuskove. U središnjim i istočnim krajevima moguće je još i jako nevrijeme praćeno tučom. Na Jadranu će biti sunčanije, ali ni ondje neće biti posve stabilno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane

Poslijepodne će se u središnjoj Hrvatskoj i dalje zadržati nestabilno vrijeme obilježeno promjenjivom naoblakom, osobito u istočnijem dijelu. Uz umjeren sjeverni vjetar, temperatura će iznositi između 23 i 27 stupnjeva.

U Slavoniji će veći dio dana biti oblačno i nestabilno vrijeme uz česte grmljavinske pljuskove. Najviša će temepratura iznositi oko 25 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu će poslijepodne doći do smirivanja vremena. Na moru će biti sunčano, a pljuskova će uglavnom biti u gorskom dijelu. Puhat će umjeren sjeverozapadnjak i bura.

U Dalmaciji će poslijepodne biti sunčano i vruće. Međutim, uz povremeno više oblaka mogući su i pljuskovi, osobito u sjevernijem dijelu.

Temperatura mora slična je onoj od prethodnih dana: 23 do 26 stupnjeva. Sljedećih dana na sjevernom dijelu moguće je da će biti koji stupanj niža. UV indeks će u najoblačnijem dijelu biti umjeren, a u ostatku zemlje visok.

Sljedeći će tjedan kopnenoj Hrvatskoj donijeti smirivanje vremena. Još je poneki pljusak moguć u ponedjeljak, uglavnom na istoku zemlje, a onda će opet biti sunčano i vruće.

I na jadranu će sljedeći tjedan biti sunčano i vruće. Samo u ponedjeljak može na jugu doći do ponekog pljuska.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene