Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Kakvo nas vrijeme očekuje sljedećih dana? Meteorolog otkriva kakvi će biti dani koji nam dolaze

Kakvo nas vrijeme očekuče sljedeći tjedan, u vremenskoj prognozi Dnevnika Nove TV otkrio je meteorolog Darijo Brzoja.

Pred nama je prilično sunčan ponedjeljak, u kopnenim krajevima i na jugu to će biti i utorak, a potom pomalo skupljat će se oblaci pa će u drugoj polovici tjedna biti kiše. U početku slabe, a za vikend možda i ozbiljnije. Krenimo redom.

U ponedjeljak ujutro, u unutrašnjosti djelomice sunčano, na istoku i u gorju uz promjenjivu naoblaku. Oblačnije će biti i na sjevernom Jadranu gdje uz mirno vrijeme bez vjetra ponegdje može biti sumaglice i magle pa i niskih razvučenih oblaka.

Na jugu svakako sunčanije, no kao i drugdje u zemlji, najviše sunca i ovdje očekuje se poslijepodne. Izuzev umjerenog sjeverozapadnog vjetra prema otvorenom moru južnog dijela Jadrana, gotovo posvuda će u početku biti tiho. Zato magle može biti i po kotlinama gorske Hrvatske te uz rijeke mjestimice u unutrašnjosti.

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj sve sunčanije, uz slab do umjeren jugozapadnjak i ranoproljetnih 14 do 17 stupnjeva.

I u Slavoniji i Baranji nakon oblačnog jutra slijedi kidanje naoblake i pretežno sunčano poslijepodne. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, a temperatura oko 15 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV Mala škola prognoze Jeste li znali da klimatska promjena u jednoj regiji može izazvati novu na drugom kraju svijeta?

Od sredine dana manje oblaka očekuje se i u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu pa će poslijepodne biti barem djelom sunčano. U gorju jugozapadnjak, a na sjevernom Jadranu u ponedjeljak bez značajnijeg vjetra. Temperatura u gorju od 11 do 15, a na moru većinom između 13 i 17 stupnjeva.

U Dalmaciji će veći dio dana prevladavati sunčano. Vjetar slab, ponegdje umjeren jugozapadni ili sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura bit će od 15 do 17 stupnjeva.

Sljedeća tri dana

U utorak u unutrašnjosti sunčano, u srijedu djelomice sunčano, a u četvrtak već promjenjivije, kad bi ponegdje moglo biti i malo kiše. Prvo u gorju sredinom dana, a do večeri i drugdje.

U utorak najtoplije, potom prema drugoj polovici tjedna i ne toliko, osobito u četvrtak. Ipak, i dalje, sve skupa ovo su prilično visoke vrijednosti za veljaču.

Na Jadranu je situacija nešto kompliciranija. Na jugu u utorak još dosta sunčano, dok će na sjevernom dijelu već tad, a u srijedu onda posvuda biti oblačnije, uz niske razvučene oblake ili maglu i sumaglicu. Neće biti vjetra.

O trajanju magle ovisit će i najviša dnevna temperatura, pa će na moru ovih dana vjerojatno biti svježije nego u unutrašnjosti. U četvrtak će zapuhati umjereno jugo s kojim pak stižu novi oblaci, ovaj put mjestimice donoseći kišu.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV Jeste li znali? Do 2050. pet milijardi ljudi neće imati stalni pristup vodi: Klimatske promjene utječu na vodene rezerve

Zato i vrijeme pred vikend i za vikend, iako još nije posve precizno, možemo reći da će biti promjenjivije, u ovom trenutku izgleda - više oblaka, ponegdje i kiša, prvo malo, gorje i sjeverni Jadran, potom u nedjelju posvuda.

Zadržat će se i za jednu veljaču dosta toplo. No ukoliko vam je za planove možda ovaj tjedan bitno suho vrijeme, svakako birajte dane do četvrtka. U drugoj polovici tjedna bit će nestabilnije. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene