Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Stižu nove vrućine, ali prije toga i - pljuskovi s grmljavinom: Meteorolog otkriva kada će nas promjena zahvatiti

Lipanj je mjesec čestih prodora vlažnog oceanskog zraka na zagrijano europsko kopno. Zato je on u kontinentalnom dijelu Hrvatske i mjesec s najviše oborine. Vrijeme koje je pred nama bit će predah pred novi početak u petak.

Vrijeme ujutro posvuda sunčano. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na Jadranu mjestimice umjerena bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, a na Jadranu od 18 do 23 stupnja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Do kada će trajati toplo vrijeme? Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Toplinski val Gdje je nestalo proljeće? Prognostičar Nove TV najavljuje sunčan vikend, ali i ljetne vrućine

Danju u središnjoj Hrvatskoj pretežno sunčano povremeno uz umjerenu naoblaku. Poslijepodne vrlo toplo s temperaturom od 26 do 29 stupnjeva.

Vrlo slično vrijeme bit će i u istočnim predjelima, dakle, pretežno sunčano i vrlo toplo.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. Jedino se poslijepodne u gorju ne isključuje mogućnost za poneki pljusak. Najviša dnevna temperatura u gorskom području od 23 do 27, a na Jadranu između 28 i 30 stupnjeva, kaže meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

U Dalmaciji sunčano i vrlo toplo ili vruće pa će dobro doći slab do umjeren sjeverozapadnjak.

Dobro će doći i osvježenje u moru gdje je temperatura od 21 do 24 stupnja. Pri tome, svakako, valja se zaštititi ili ne dugotrajnije izlagati štetnom sunčevom zračenju, jer je UV indeks vrlo jak.

U četvrtak poslijepodne u unutrašnjosti uz jači razvoj oblaka lokalno kiša, pljuskovi i grmljavina, ponajprije u gorskom području. Navečer i u noći na petak izraženijih pljuskova i grmljavine može biti i u sjeverozapadnim krajevima, a zatim i na istoku. U petak djelomice sunčano uz umjeren i jak sjeverac i sjeverozapadnjak. U gorju mjestimice može biti malo kiše ili ponekog pljuska. U subotu pretežno sunčano.

Na Jadranu većinom sunčano i vrlo toplo ili vruće. Jedino su u petak poslijepodne u Dalmaciji mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Na Jadranu će u petak zapuhati umjerena, prema kraju dana i jaka bura, a vjetrovito uz buru zadržat će se i u prvom dijelu subote.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene