Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUBOTA U IVANIĆ-GRADU

Vozio s 2,4 promila alkohola u krvi pod zabranom i bez vozačke, pa uništio šest automobila: "Mogao je udariti dijete i mene"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak šest automobila uništio je u vožnji 41-godišnji muškarac u Ivanić-Gradu. Osim što je bio alkoholiziran, ranije mu je izrečena zabrana upravljanja vozilom kategorije B, a uz to mu je i istekla vozačka dozvola.

Zagrebačka policija potvrdila je kako je muškarac (41) vozio BMW zagrebačkih tablica u subotu oko 21 sat. Skrenuo je u Savsku ulicu. Na ulasku je prvo udario Mercedes pa u Golf. Pobjegao je s mjesta nesreće, pa je u istoj ulici udario u Peugeot i u još tri Toyote. Jedna od njih odbila se u drugi auto.

Pročitajte i ovo Deseci ozlijeđenih u nesreći trajekta Drama u Napulju VIDEO Trajekt se zabio u pristanište u popularnoj turističkoj destinaciji: Velik je broj ozlijeđenih Policija Policija moli pomoć Traže se svjedoci prometne nesreće u Zagrebu: Naletio automobilom na biciklista, ozlijedio ga i pobjegao

Nakon toga je izašao iz svog automobila kao da se ništa nije dogodilo i htio je pobjeći, javlja 24 sata.

Muškarac je oštetio šest automobila, a prema policijskom priopćenju,  imao je 2,4 promila alkohola u krvi. Policija je potvrdila da mu je bila izrečena zabrana upravljanja vozilom kategorije B, a uz to mu je i istekla vozačka dozvola.

Nakon što je napravio krš i lom, pijani muškarac pokušao je pobjeći. Svjedokinja incidenta opisala je za 24 sata što se dogodilo: 

"Napuhao je 2,6 promila i odveli su ga u Remetinec. Mi i dalje čekamo procjenu štete na autima. Neću ni pomisliti što bi bilo da smo dijete i ja krenuli ranije. Udario bi nas", izjavila je. 

Njezin automobil pretrpio je poveće oštećenje. "Ne mogu ući na mjesto suvozača. Razbijen mi je i zadnji branik, probušena guma i razbijena šajba", kazala je.

Sudac je vozaču odredio zadržavanje u trajanju od 15 dana, dok je za počinjene prekršaje dobio kaznu zatvora od 90 dana uvjetno na godinu dana i novčanu kaznu od 11.000 kuna.

Izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima kategorije B na rok od 6 mjeseci.

Policija o nesreći u Ivanić-Gradu

Priopćenje policije o cijelom događaju prenosimo u cijelosti: 

"U subotu, 26. rujna 2020. godine oko 20:40 41-godišnjak je pod utjecajem alkohola (2,44 g/kg) upravljao osobnim automobilom marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Savske ulice u Ivanić-Gradu u smjeru sjevera, za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom kategorije B. Također je utvrđeno kako mu je isteklo važenje vozačke dozvole.

Dolaskom do kućnog broja 31 nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, pri čemu je izgubio nadzor nad vozilom te prednjim dijelom vozila naletio na parkirani osobni automobil marke Mercedes, a nakon toga je nastavio kretanje te naletio na parkirani osobni automobil marke VW Golf.

Nakon prometne nesreće udaljio se s mjesta događaja, no nekoliko metara dalje prouzročio je novu prometnu nezgodu. Naime, dolaskom do kućnog broja 27 naletio je na parkirani teretni automobil marke Peugeot, a zatim i na parkirani osobni automobil Toyota Auris. Nastavio je kretanje, a dolaskom do kućnog broja 15 naletio je na parkirani osobni automobil marke Toyota Yaris koja je odbačena unazad te je stražnjim dijelom udarila u osobni automobil marke Toyota Yaris.

Vozač je zatim zaustavio vozilo i pješice se udaljio s mjesta prometne nesreće. Naknadno su ga pronašli policijski službenici koji su ga uhitili i doveli na nadležni prekršajni sud.

Sudac mu je odredio zadržavanje u trajanju od 15 dana, dok je za počinjene prekršaje kažnjen kaznom zatvora od 90 dana uvjetno na godinu dana i novčanom kaznom od 11.000 kuna, a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima kategorije B na rok od 6 mjeseci", navodi se u priopćenju policije. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene