Obavijesti Video Pretražite Navigacija
mereoalarm u crvenom

Vozači oprez: Olujni vjetar stvara probleme u prometu, kod Ogulina se prevrnuo kamion

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako putujete u ponedjeljak ujutro iz unutrašnjosti prema moru, oprez, jer HAK upozorava na olujni vjetar i gustu maglu na dijelovima autocesta A1 i A6.

Zbog olujnog vjetra jutros su samo za osobna vozila otvorena su autoceste A1 između čvorova Ogulin i Brinje te A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrbovsko i Ravna Gora (obilazak je državnom cestom DC3). Trenutno su navedene dionice ponovno otvorene za sva vozila, no vjetar i dalje predstavlja problem i vozi se uz ograničenje brzine, javlja HAK.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprezno na cestama Upaljeni meteoalarmi: Olujna bura, snijeg i poledica označili dolazak pravog zahladnjenja Ilustracija Upaljena upozorenja! Za mnoge stanovnike otoka nema putovanja: Kišovito i vjetrovito vrijeme prekida trajektne linije

Između čvorova Ogulin i Brinje, vozi se zaustavnim trakom zbog prometne nesreće u kojoj se prevrnuo kamion. Promet se na tom dijelu autoceste A1 odvija zaustavnim trakom.

Meteoalaram je izdao i narančasto i crveno upozorenje za gotovo čitavo priobalje, odnosno na vrlo jaku ili olujnu buru, s maksimalnim brzinama kretanja vjetra između 65 i 130 kilometara na sat.

Zbog jakog vjetra uz ograničenje brzine vozi se na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i kikovica. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru i Lici. Ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Sleme (vidljivost je mjestimice manja od 40 m), i na A1 između tunela Ledenik i južnog dijela tunela Sv. Rok (ograničenje brzine je 60 km/h).

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju bit će u:

- ponedjeljak, 24. prosinca – 15:00 do 23:00 sata;

- srijeda, 26. prosinca – 14:00 do 23:00 sata.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene