Mi-8 MTV1,ilustracija
Mi-8 MTV1,ilustracija Foto: HRZ,M.Karačić

Hrvatska vojska sudjelovala je u hitnoj akciji u kojoj je bebu u inkubatoru trebalo hitno prevesti iz Dubrovnika u Split.


Hrvatska vojska prevezla je bebu u inkubatoru iz Dubrovnika za Split. Uz bebu, u pratnji je bio i liječnički tim, doznajemo u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske. 

Vezani članci Hrvatska vojska, ilustracija Završila im misija: Pripadnici Hrvatske vojske vratili se iz Kuvajta u Hrvatsku Helikopter HRZ-a Žena (85) nestala u ponedjeljak kod Kistanja, traže je i GSS i helikopteri HRZ-a

"Letačka posada 395. eskadrile transportnih helikoptera 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) prevezla je u subotu, 14. prosinca 2019. bebu u inkubatoru iz Dubrovnika do Kliničkog bolničkog centra Split.

U akciji hitnog zbrinjavanja bebe helikopterom Mi-8 MTV1 posadu su činili kapetan pukovnik Andreas Duvnjak, kopilot natporučnik Ivan Burčul te tehničar letač nadnarednik Dušan Plazonić. Ista je posada prije ove akcije sudjelovala i u hitnom medicinskom prijevozu jedne pacijentice s otoka Korčule.

Pukovnik Duvnjak kazao je kako je vrijeme bilo dobro te je prijevoz protekao dobro. 'Odmah po pozivu poletjeli smo prema Dubrovniku gdje smo unijeli bebu u inkubatoru, a sve do Firula u pratnji je bio i liječnički tim. I ranije sam sudjelovao u prijevozu beba i to su uvijek trenutci koji naš poziv oplemenjuju', poručio je pukovnik Duvnjak. Od početka ove godine letačke posade 395. eskadrile transportnih helikoptera sudjelovale su u zbrinjavanju ukupno 507 pacijenata ostvarivši više od 500 sati naleta", priopćeno je iz MORH-a.