Svi pripadnici 5. HRVCON-a pokazali su visoku razinu motiviranosti i zalaganja usprkos otežanim vremenskim uvjetima tijekom dnevnih i noćnih aktivnosti.

Galerija


Pripadnici 5. hrvatskog kontingenta u Poljskoj su sudjelovali u vojnoj vježbi bojevog gađanja s američkim kolegama. Sve zadaće u vježbi "Storm" su uspješno izvršene, a usprkos otežanim vremenskim uvjetima tijekom dnevnih i noćnih aktivnosti svi pripadnici 5. HRVCON-a pokazali su visoku razinu motiviranosti i zalaganja, objavio je MORH.

Vezani članci Prosvjedi u Varšavi Poljska oporba ublažila stajalište o abortusu kako bi pridobila mlađe birače Vojni avioni, ilustracija Letačke aktivnosti nad Hrvatskom: Danas i sutra moguće probijanje zvučnog zida

Nakon provedene vježbe pripadnicima ostalih nacija prezentirano je naše temeljno oružje SVLR Vulkan te osobna oprema i naoružanje.

Cilj vježbe bio je provjera spremnosti bitnice samohodnih višecjevnih lansera raketa (SVLR), temeljne sastavnice 5. HRVCON-a, u taktičkim radnjama i postupcima iz popisa zadaća važnih za izvršenje misije, a u cilju izvršenja temeljne zadaće pružanja paljbene potpore manevarskim snagama.