Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Voda u Sl. Brodu za piće, osim...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Voda javnoga vodoopskrbnog sustava Slavonskog Broda na temelju analitičkih izvješća o uzetim uzorcima, osim u nekim zgradama i Gimnaziji, zdravstveno je ispravna i može se piti, zaključeno je na današnjoj sjednici stručnog Povjerenstva za vodu, priopćilo je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

Iznimka su zgrade u Vukovarskoj 10 'Tena'  i to ulazi A, B, C i D te pekarnica i ljekarna; Gimnazija 'M. Mesića', zgrada 2 u naselju Slavoniji II., ulazi 1, 2 i 3; te zgrada u Cesarčevoj ulici 76, ulazi A, B i C.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ogroman problem Važno upozorenje za zemlje Mediterana: "To je područje kritična točka, milijuni nemaju vode" Slika nije dostupna Zagrebačka voda ispravna za piće

>> Slavonski Brod: Voda ispravna

>> Slavonski Brod: Cisterne s pitkom vodom

>> Voda u Slavonskom Brodu još nije za piće

U tim zgradama u tijeku je ispiranje sustava za potrošnu vodu, a kad završi taj postupak, bit će uzeti uzorci vode i obavljene analize 'A' i na mineralna ulja.

Navedeni postupak će se ponavljati dok se svi rezultati ne usklade s Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće, a do tada se u navedenim zgradama voda može rabiti za sve namjene osim za piće i kuhanje.

Distributer tople vode obvezan je ukloniti uzroke nastala stanja, stoji na kraju priopćenja Ministarstva zdravstva.

Više pogledajte u video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene