Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko je ovdje lud?

U državnoj upravi otvara se 1.875 novih radnih mjesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok ih oporba optužuje za uhljebljivanje u glomaznom državnom aparatu, oni im poručuju: 'Radimo na smanjenju zaposlenih u državnoj upravi!'

Hoće li i na koji način premijer tretirati video snimku na kojoj ministar Orsat Miljenić razgovara o zapošljavanju kćeri trenera požeškog Judo kluba u zatvorskom sustavu, u Banskim dvorima ni danas ne otkrivaju. Takvih razgovora moglo bi biti puno, jer Vlada će ove godine otvoriti 1.800 novih radnih mjesta u ministarstvima i državnim uredima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dr.sc. Gabrijela Kišiček Sučeljavanje na Dnevnik.hr: Tko je bio najuspješniji, tko pristojan, a tko je pretjerao Slika nije dostupna Analiza Ivane Petrović SLUČAJ MILJENIĆ - KAO NAROD SMO U PROBLEMU 'Nema tu dobrih i loših dečki'

Ugovor na neodređno, ministarstva i državni uredi ove godine planiraju potpisati s 1.875 novih zaposlenika.

Zoran Milanović: Hrvatska je uređenija i bolja država nego 2011.

Iako iz Europske komisije neprestano stižu upozorenja o preglomaznom državnom aparatu, prema novom planu, zaposlit će se gotovo 2.000 ljudi. Od svih ministarstava, nova zapošljavanja ne planiraju se jedino u ministarstvu uprave.

Prema novom, dopunjenom planu zapošljavanja, zeleno svjetlo dobili su i u MUP-u, gdje će raditi gotovo trećina novozaposlenih. A u ministarstvu to opravdavaju ulaskom u Schengen. Pa će zapošljavati uglavnom, granične policajce.

O novim radnim mjestima razgovarao je nedavno i ministar pravosuđa. O snimci, na kojoj ga oporba optužuje za političko kadroviranje, jučer je tek poručio kako nikad nikoga nije zaposlio preko veze.

"Ajde, gledajte oglase i ako nešto bude, vi ćete mi signalizirati, a ovo za pravosudnu policiju će ići veliko zapošljavanje", kazao je ministar Orsat Miljenić u video snimci koja je dospjela u javnost na kojoj razgovora sa Daneom Milobarom trenerom u Judo kluba Judokan iz Požege koji je ministra pitao kada će se to dogoditi, na što je ministar odgovorio: "Čim ovaj odobri, ja se nadam od lipnja da će ići oglas."

OTKAZ! Vlada smjenjuje ravnatelja Agencije za zaštitu osobnih podataka i njegovu zamjenicu

Oglas je očito odobrio, jer pravosudne policajce u resornom ministarstvu čeka 140 novih radnih mjesta. Njihov sindikat pozdravlja odluku koju su čekali godinama, ali kažu, broj radnih mjesta i dalje je nedovoljan.

"Po našem to je jedna trećina od ukupnog broja pravosudnih policajaca koji su sada potrebni", kazao je Armin Tatarević iz Sindikata pravosudnih policajaca.

Ključ za dobivanje posla, sigurni su u HDZ-u, bit će SDP-ova članska iskaznica.

"Očito je da samo žele uhljebiti još ono malo preostalih koje nisu uspjeli uhljebiti prije nego siđu sa vlasti", rekao je HDZ-ov Željko Reiner.

Gotovo 2.000 novih radnih mjesta, ali ministar Bauk tvrdi više ljudi odlazi nego se prima. I nakon dopune plana prijama kaže, radi se na smanjenju zaposlenih u državnoj upravi. No, te tvrdnje još treba potkrijepiti i službenim brojkama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene