Tomislav Ćorić
Tomislav Ćorić Foto: Dnevnik.hr

Otpis režija za struju za stanovnike na potresom pogođenom području odnosi se na HEP, dok tvrtke kojima država nije vlasnik same o tome odlučuju.


Na današnjoj sjednici Vlade donesena je odluka da HEP, kao državna tvrtka, otpiše režijske troškove za struju stanovnicima na potresom pogođenom području. U odluku o otpisu uključeni su i plin te RTV pristojba.

Vezani članci Potres kod Petrinje Baniju zatreslo 3,8 prema Richteru: "Jaka trešnja kamp kućice. Posuđe je zazvonilo. Vrlo neugodan osjećaj" Radnici HEP-a popravljaju dovode struje u Banovini HEP reagirao zbog tvrdnji da na potresom pogođenom području vikendom ne rade: "Od dana potresa djelatnici rade bez pauze"

No, budući da na području Hrvatske struju ne isporučuje samo HEP, postavilo se pitanje što će biti s onima koji imaju ugovor s drugim opskrbljivačima električnom energijom.

Nakon sjednice novinarima se obratio ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, koji je kazao: "Kućanstvima koja su HEP-ovi korisnici otpisuju se potraživanja za račune za siječanj, veljaču i ožujak, sva potraživanja za premještanje priključka na zamjenski objekt, kao i na novi objekt nakon obnove. 

Uputili smo poziv i drugim opskrbljivačima da se uključe u akciju otpisa računa budući da dio kućanstava na potresom pogođenom području koristi njihove usluge. Nadam se da će se pridružiti ovoj inicijativi." 

Novinari su Ćorića pitali i što će biti s političkom sudbinom sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića, na što je kazao kako je danas sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a te da se takve teme raspravljaju na tim tijelima, odbivši izrijekom potvrditi da će se o tome doista i govoriti. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju