Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVA IMENOVANJA

Vlada odlučila da Medved umjesto Božinovića bude zadužen za nacionalnu sigurnost

Tomo Medved, Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja
Tomo Medved, Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Tomo Medved, Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Foto: DNEVNIK.hr Tomo Medved Tomo Medved Foto: DNEVNIK.hr +0 Tomo Medved Galerija 1/3 >>
Vlada je na zatvorenome dijelu sjednice u četvrtak, među ostalim, donijela odluku da njezin član zadužen za nacionalnu sigurnost bude Tomo Medved umjesto dosadašnjeg člana Davora Božinovića.

"Donesena je odluka kojom se, umjesto dosadašnjeg člana Vlade Davora Božinovića, Tomu Medveda određuje novim članom Vlade Republike Hrvatske zaduženim za nacionalnu sigurnost, a koji ujedno obavlja dužnost predsjednika Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija", stoji u priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice Vlade.

Stupanjem na snagu spomenute odluke prestaje vrijediti odluka Vlade od 18. lipnja 2020. Državnoj službenici Anji Jelavić povučena je ovlast za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za razvoj kulture i umjetnosti i međunarodnu kulturnu suradnju u Ministarstvu kulture i medija, a dana joj je ovlast za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za međunarodnu kulturnu suradnju i europske poslove u tom ministarstvu do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja te uprave, a najduže do šest mjeseci.

Državna službenica Nevena Tudor Perković ovlaštena je za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za razvoj kulture i umjetnosti u Ministarstvu kulture i medija do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja te uprave, a najduže do šest mjeseci.

Povučena je ovlast državnoj službenici Ivani Prgin za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za arhive, knjižnice i muzeje u Ministarstvu kulture i medija. Državna službenica Anuška Deranja Crnokić ovlaštena je za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za arhive, knjižnice i muzeje u tom ministarstvu do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja te uprave, a najduže do šest mjeseci.

Državni službenik Ivica Šušak ovlašten je za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za visoko obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja te uprave, a najduže do šest mjeseci, stoji u priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice Vlade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene